Поділитись:

На Горохівщині злочинці заробляли мільйони на прекурсорах (фото, відео)

Четвер, 01 липня 2021, 17:40
На Горохівщині злочинці заробляли мільйони на прекурсорах (фото, відео)

У селі в Горохівському районі викрили підпільну лабораторію, де мешканці Волині та Київщини виготовляли прекурсори – речовини, які використовують для виготовлення наркотиків. Місячний дохід зловмисників становив понад мільйон гривень. 

Лабораторію з виготовлення прекурсорів облаштували у житлових будинках на території одного із сіл Горохівщини, повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

У середу, 30 червня, слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області, спільно з працівниками управління боротьби з наркозлочинністю в області, кінологічної служби, за силової підтримки управління корпусу оперативно-раптової дії та роти поліції особливого призначення провели 17 санкціонованих обшуків за місцем проживання та в автотранспорті фігурантів кримінального провадження. 

Поліцейські вилучили понад 30 кг фенілнітропропену, 160 л прекурсорів (нітроетан, соляна та сірчана кислоти), амфетамін та кущі коноплі. Усе це направлено для проведення необхідних експертиз.

Вартість вилучених речовин за цінами «чорного ринку» становить понад 4 млн грн.

Також вилучено лабораторне обладнання, чорнові записи, мобільні телефони, банківські картки, планшети, ноутбуки, квитанції поштових переказів, предмети та засоби для зважування та фасування речовин тощо.

Організував незаконну діяльність 30-річний мешканець Горохівщини. Зловмисник разом із своїм 26-річним товаришем, маючи відповідні навики із синтезу прекурсору та використовуючи спеціальне обладнання, виконував роль хіміка. Також фігурант керував роботою фасувальників, кур’єрів, водіїв-пособників та інших, причетних до незаконної діяльності. Збут прекурсору зловмисники здійснювали на території Волинської та інших областей. Щомісячно угрупування виготовляло й збувало близько 30 кг небезпечної речовини «фенілнітропропену».

«Організатора незаконної діяльності та трьох учасників групи затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм оголосили про підозру за ч. 3 ст. 311 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне виробництво, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів з метою їх використання для виробництва або виготовлення наркотичних засобів чи психотропних речовин, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах. Сьогодні зловмисникам обрано запобіжні заходи - тримання під вартою», - повідомив начальник управління боротьби з наркозлочинністю Володимир Костанюк. 

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Волинська обласна прокуратура.

 

На Горохівщині злочинці заробляли мільйони на прекурсорах (фото, відео)На Горохівщині злочинці заробляли мільйони на прекурсорах (фото, відео)На Горохівщині злочинці заробляли мільйони на прекурсорах (фото, відео)На Горохівщині злочинці заробляли мільйони на прекурсорах (фото, відео)На Горохівщині злочинці заробляли мільйони на прекурсорах (фото, відео)На Горохівщині злочинці заробляли мільйони на прекурсорах (фото, відео)На Горохівщині злочинці заробляли мільйони на прекурсорах (фото, відео)На Горохівщині злочинці заробляли мільйони на прекурсорах (фото, відео)На Горохівщині злочинці заробляли мільйони на прекурсорах (фото, відео)На Горохівщині злочинці заробляли мільйони на прекурсорах (фото, відео)На Горохівщині злочинці заробляли мільйони на прекурсорах (фото, відео)На Горохівщині злочинці заробляли мільйони на прекурсорах (фото, відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024