Поділитись:

На Волині через негоду знеструмленими лишилися десять населених пунктів

Середа, 28 липня 2021, 11:17
На Волині через негоду знеструмленими лишилися десять населених пунктів

Станом на ранок 28 липня десять населених пунктів Волині лишилися без світла внаслідок буревію.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Станом на 7:00 28 липня внаслідок ускладнення погодних умов, а саме: поривів вітру та дощу з грозами, через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмленими лишилися 65 населених пунктів у п'яти областях України. На Волині без світла лишилися десять населених пунктів.

Також знеструмленими лишилися 18 населених пунктів Львівської області, у Київській області – 16, на Житомирщині – 15 та 6 – на Чернігівщині.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що північні циклони Elior та Dirk 28-го липня на своїх атмосферних фронтах носитимуть відрами дощі з грозами на значну частину Європи. Не доберуться лише до Південної Європи – їм там надто спекотно.  Відома українська синоптикиня Наталка Діденко передбачала, що вночі та вранці 28-го липня короткочасні грозові дощі пройдуть у західних та північних областях України.

Також у вівторок, 27 липня вранці на території області працівники пожежно-рятувальних підрозділів ліквідували дві пожежі у житловому секторі, спричинені розрядом блискавки. Вогнем зайнялися господарські споруди в селищах Стара Вижівка та Шацьк Ковельського району. Його оперативно приборкали рятувальники 16-ї та 11-ї державних пожежно-рятувальних частин ГУ ДСНС України у Волинській області.

На минулому тижні, 22 липня внаслідок потужних злив низку українських міст накрили повені. Зокрема, вражають наслідки негоди у Києві та Одесі. Потужна злива пройшла в Одесі в ніч на 22 липня. У місті випало понад двомісячної норми опадів, на деяких вулицях перекрили рух. Глава облдержадміністрації Геннадій Труханов заявив, що місто опинилося на межі катастрофи. За інформацією Гідрометцентру, в місті за годину випав 31 міліметр опадів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів