Поділитись:

Град та різке похолодання: українська синоптикиня зробила невтішний прогноз

Вівторок, 27 липня 2021, 12:30
Град та різке похолодання: українська синоптикиня зробила невтішний прогноз

Північні циклон Elior та Dirk 28-го липня на своїх атмосферних фронтах носитимуть відрами дощі з грозами на значну частину Європи. Не доберуться лише до Південної Європи – їм там надто спекотно. 

В Україну фронти також закинуть дощиків, повідомляє на своїй фейсбук-сторінці відома українська синоптикиня Наталка Діденко

За її словами, найближчої ночі та вранці 28-го липня короткочасні грозові дощі пройдуть у західних та північних областях України. Вдень у більшості областей дощі притихнуть, хіба що зачепляться за північні райони Сумщини та Чернігівщини. А ось завтра з другої половини дня та ввечері поллє і погримить знову на Заході й приєднаються до грозових дощів центральні області України.

Температура повітря залишається поки що без особливих змін – спекотно, +28+33 градуси.

Зрозуміло, що під час дощів повітря ненадовго ставатиме свіжішим. І – увага! – під час гроз можливі шквали та град.

Найближчої ночі та вранці у Києві пройдуть місцями короткочасні дощі та погримлять грози. Проте вдень у середу істотні опади малоймовірні.

У столиці втримається спека, очікується близько +30 градусів.

Відчутне зниження температури повітря прийде в Україну на наступному тижні, на початку серпня.

"Швиденько носіть сарахванчики, варіть варення, заморожуйте ягоди, провітрюйте килими з шубами та пуховиками, махніть на прибирання – ще встигнете. Бо в літа вже з'являється перша сивина – свіжіші ночі та жовтіша трава. Насувається епоха кавунів!" – радить синоптикиня. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів