Поділитись:

Небезпечний обгін: на Волині бус ледь не протаранив авто патрульних (відео)

Вівторок, 27 липня 2021, 17:26
Небезпечний обгін: на Волині бус ледь не протаранив авто патрульних (відео)

На трасі Київ – Ковель – Ягодин мікроавтобус, який здійснював обгін, виїхав на смугу зустрічного руху, якою їхала автівка патрульних.

Про це повідомили на сторінці патрульної поліції Волинської області у фейсбуці.

У неділю,25 липня, на автодорозі М 07 Київ – Ковель – Ягодин мікроавтобус Opel Movano здійснив обгін автомобіля, не переконавшись, що це буде безпечно, виїхав на смугу зустрічного руху та створив аварійну ситуацію, внаслідок якої патрульний, який керував службовим автомобілем, був змушений здійснити різке гальмування та змінити напрямок руху.

Поліцейські наздогнали й зупинили вказаний бус, за кермом якого перебував 24-річний керманич. 

На вимогу патрульних він не пред’явив посвідчення водія відповідної категорії, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та чинний поліс обов'язкового страхування. Окрім того, у водія виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Пройти огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння на місці події чи у медичному закладі керманич відмовився.

У результаті на порушника склали адмінматеріали за ч. 5 ст. 122 (Порушення, що спричинили створення аварійної обстановки), ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння), ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом) КУпАП.

Нагадаємо, у вівторок, 27 липня, вранці під час патрулювання автодороги Н-22 (Устилуг – Луцьк – Рівне), патрульні помітили, як Renault Kangoo поза населеним пунктом здійснив обгін службового автомобіля на пішохідному переході, чим порушив ПДР.

Інспектори наздогнали і зупинили «рено». Під час спілкування, 23-річний водій пояснив поліцейським, що закінчував маневр, тому не вбачав в цьому ніякого порушення.

Патрульні роз’яснили чоловікові правила дорожнього руху та склали адміністративний матеріал за ч. 2 ст. 122 (Порушення правил обгону) КУпАП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів