Поділитись:

На Волині за тиждень виявили 2240 порушень ПДР (фото)

Вівторок, 27 липня 2021, 11:09
На Волині за тиждень виявили 2240 порушень ПДР (фото)

За тиждень проведення профілактичних заходів «Безпека автомобільних доріг» у Волинській області правоохоронці зафіксували 2 240 порушень правил дорожнього руху.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Щоденно 38 нарядів груп реагування патрульної поліції слідкують за безпекою на автошляхах області. Порушників правил дорожнього руху притягують до адміністративної відповідальності.

Починаючи з 20 липня, екіпажі виявили 2 240 порушень ПДР, з них 42 – це керування в стані сп’яніння.

У розрізі районів статистика виглядає так: Луцький район (525 порушення, 18 нетверезих), Ковельський район (1 038 порушень, 9 нетверезих), Володимир-Волинський район (394 порушення, 8 нетверезих), Камінь-Каширський район (309 порушень, 7 нетверезих).

«Посилена робота поліції на дорогах – це в першу чергу профілактика. Лише за останні сім днів трапилось 14 дорожньо-транспортних пригод, в яких 2 осіб загинуло і 16 травмувалось. Тому такі заходи триватимуть і надалі. Закликаємо учасників дорожнього руху не нехтувати безпекою та дотримуватись правил дорожнього руху», – наголосив заступник начальника ГУНП Сергій Козак.

Найпоширеніші причини аварій: перевищення допустимої швидкості, порушення правил обгону та проїзду перехресть, керування напідпитку.

За порушення правил обгону і перевищення швидкості до відповідальності з 20 липня притягнуто 493 водіїв транспортних засобів. За порушення правил користування ременями безпеки – 319 керманичів заплатять штраф. До відповідальності притягнуто і 20 пішоходів відповідно до ст. 127 КУпАП.

Профілактичні заходи на території області тривають.

На Волині за тиждень виявили 2240 порушень ПДР (фото)На Волині за тиждень виявили 2240 порушень ПДР (фото)На Волині за тиждень виявили 2240 порушень ПДР (фото)На Волині за тиждень виявили 2240 порушень ПДР (фото)На Волині за тиждень виявили 2240 порушень ПДР (фото)

Нагадаємо, на Волині триває місячник безпеки дорожнього руху. Тож патрульна поліція Волині активно і посилено працюватиме для профілактики дорожньо-транспортного травматизму та стабілізації стану аварійності на автошляхах області.

Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Волинської області у фейсбуці.

На вулично-дорожній мережі Волинської області за січень-червень трапилося 1490 дорожньо-транспортних пригод, що на 8 % більше аналогічного періоду минулого року.

У червні 2021 року трапилася найбільша кількість ДТП із травмованими від початку року – 61 автопригода. Також червень став рекордсменом за кількістю осіб, які загинули внаслідок ДТП.

Під час проведення місячника безпеки дорожнього руху волинські патрульні здійснюватимуть профілактичні відпрацювання на території обслуговування, стежитимуть за дотриманням ПДР та правил перевезення пасажирів водіями маршрутних транспортних засобів, посилено патрулюватимуть в місцях концентрації ДТП та на аварійних ділянках, вестимуть інформаційно-роз’яснювальну кампанію для виховання в громадян культури поведінки на дорозі.

Патрульна поліція Волині закликає усіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися ПДР:

  • не перевищуйте швидкість;
  • не сідайте за кермо у стані сп’яніння;
  • не створюйте аварійні ситуації, не робіть різких маневрів;
  • правильно проїжджайте перехрестя, залізничні переїзди, виконуйте обгін і випередження у дозволених місцях;
  • не користуйтеся телефоном під час руху;
  • пристібайтеся пасками безпеки та користуйтеся мотошоломами;
  • не порушуйте вимоги безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024