Поділитись:

На Рівненщині перевізники продавали фальшиві ПЛР-тести (фото)

Вівторок, 27 липня 2021, 16:12
На Рівненщині перевізники продавали фальшиві ПЛР-тести (фото)

Служба безпеки України заблокувала чергову схему з підробленими ПЛР-тестами: так ділки намагались заробити свій перший мільйон.

Про це повідомили на сторінці УСБУ в Рівненській області.

Служба безпеки України у Рівненській області заблокувала чергову схему виготовлення підроблених ПЛР-тестів на Covid-19 з негативним результатом. Її організували підприємці, що займаються міжнародними пасажирськими перевезеннями. 

За попередніми оцінками, від початку пандемії такий «підробіток» дозволив їм збагатитися на більше ніж пів мільйона гривень. 

Підробки з негативними результатами, начебто видані вітчизняними та іноземними медичними лабораторіями, пропонували як громадянам України, так й іноземцям. Їх виготовлення займало кілька годин. А вартість становила від 300 гривень до 20 євро, залежно від «рівня» фальшивки.

Фальсифіковані сертифікати використовувались для швидкого та безперешкодного перетину кордону, та щоб уникнути 14-денної самоізоляції після повернення в Україну.

Зловмисники надсилали їх замовникам за допомогою каналів електронного зв’язку в усі регіони України та за кордон.

Наразі задокументовано майже 50 епізодів використання цих фальшивок при перетині державного кордону.

У ході проведених обшуків вилучено: 

  • понад 1000 електронних документів з ознаками підробки в тому числі довідок з негативним ПЛР-тестом;
  • ПЕОМ та мобільні термінали;
  • іноземна валюта, отримана від протиправних оборудок;
  • підроблені печатки медичних установ;
  • інші докази, що підтверджують незаконну діяльність.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 358 (підроблення, збут чи використання документів, печаток, штампів та бланків) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Викриття протиправної діяльності проводилося спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

На Рівненщині перевізники продавали фальшиві ПЛР-тести (фото)На Рівненщині перевізники продавали фальшиві ПЛР-тести (фото)На Рівненщині перевізники продавали фальшиві ПЛР-тести (фото)На Рівненщині перевізники продавали фальшиві ПЛР-тести (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
04 квітня 2024
22 лютого 2024
11 лютого 2024
11:01
06 лютого 2024
06 січня 2024
29 грудня 2023
16 грудня 2023