Поділитись:

Волинянин облаштував у хаті кімнатку для конопель (фото)

Понеділок, 26 липня 2021, 17:09
Волинянин облаштував у хаті кімнатку для конопель (фото)

У Ковельському районі правоохоронці виявили у чоловіка на городі й у спеціально обладнаній кімнаті в будинку коноплі.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

У понеділок, 26 липня, співробітники групи реагування патрульної поліції відділення поліції №2 (Ратне) Ковельського районного управління поліції на обійсті жителя смт Ратне виявили незаконний посів конопель.

На місце викликали слідчо-оперативну групу. Під час огляду місця події поліцейські встановили, що місцевий мешканець вирощував 16 кущів конопель. Декілька рослин росло на городі. Основну кількість конопель волинянин вирощував у  хаті, в спеціально обладнаній кімнаті.

Волинянин облаштував у хаті кімнатку для конопель (фото)Волинянин облаштував у хаті кімнатку для конопель (фото)

Виявлені рослини вилучили та направлять на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.  

Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 310  (Посів або вирощування конопель) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від 1 700 до 8 500 грн або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, за посів або вирощування снотворного маку чи конопель, відповідно до ст. 310 Кримінального кодексу України, передбачено покарання – штраф від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років. За правопорушення, скоєне повторно, передбачено до семи років позбавлення волі.

Згідно зі ст. 44 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи від двадцяти до шістдесяти годин, або адміністративний арешт до п'ятнадцяти діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів