Поділитись:

Лучанин поряд із будинком висадив коноплі (фото)

П'ятниця, 23 липня 2021, 10:45
Лучанин поряд із будинком висадив коноплі (фото)

На території міста Луцьк правоохоронці під час проведення операції «Мак» виявили незаконні посіви конопель на земельній ділянці 41-річного місцевого мешканця.

Про це повідомили на сторінці Луцького районного управління поліції у фейсбуці.

Правоохоронці щодня проводять цільові відпрацювання населених пунктів, території міста, перевіряють наявну оперативну інформацію, щодо незаконних посів. У четвер, 22липня, дільничні офіцери поліції під час відпрацювання території міста на земельній ділянці у 41-річного місцевого мешканця виявили зелені кущі забороненого зілля.

Працівники слідчо-оперативної групи Луцького районного управління поліції, прибувши на місце події, вилучили близько п'ятнадцяти кущів конопель та направили їх до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення відповідних експертиз. 

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 КК України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). 

Правоохоронці попереджають громадян про недопущення нелегальних посівів наркотичних рослин на присадибних ділянках, дачах, в інших місцях, та нагадують, що такі дії тягнуть за собою адміністративну або кримінальну відповідальність:

За посів або вирощування снотворного маку чи конопель, відповідно до ст. 310 Кримінального кодексу України, передбачено покарання – штраф від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років. За правопорушення, скоєне повторно, передбачено до семи років позбавлення волі.

Згідно зі ст. 44 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи від двадцяти до шістдесяти годин, або адміністративний арешт до п'ятнадцяти діб.

Лучанин поряд із будинком висадив коноплі (фото)Лучанин поряд із будинком висадив коноплі (фото)Лучанин поряд із будинком висадив коноплі (фото)Лучанин поряд із будинком висадив коноплі (фото)Лучанин поряд із будинком висадив коноплі (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів