Поділитись:

У Луцьку відбувся відбір до спецпідрозділу КОРД (відео)

Понеділок, 26 липня 2021, 16:30
У Луцьку відбувся відбір до спецпідрозділу КОРД (відео)

У Луцьку кандидати на посади співробітників управління корпусу оперативно-раптової дії Нацполіції склали нормативи з фізпідготовки.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

У понеділок, 26 липня, на стадіоні Волинського національного університету імені Лесі Українки десятеро діючих працівників поліції бігли 2 800 метрів за 12 хвилин, робили комплекс силових вправ та підтягувались.

Більшість кандидатів – з патрульної поліції Волині. Серед них – Дмитро Вахмістров з роти ТОР, який розповів, що потрапити в КОРД – надзвичайно складно, однак поліцейський хоче розвиватись далі, тому вирішив спробувати свої сили.

Начальник управління КОРД Андрій Сидорчук розповів, що після цього етапу кандидати відправляться на Київщину, де пройдуть так званий п'ятиденний курс виживання, будуть забезпечені необхідним мінімумом і прийматимуть швидкі рішення в екстремальних умовах. 

Лише після цього спеціальна комісія відбере кращих з найкращих, тих, хто відповідатиме всім кваліфікаційним вимогам.

За словами Андрія Сидорчука, окрім хорошої фізичної підготовки, кордівець має бути всебічно розвиненим, вміти приймати рішення в екстремальних ситуаціях та злагоджено працювати в команді.

Нагадаємо, минулоріч журналісти ІА «Конкурент» побували на тренуваннях спецпідрозділу КОРД, участь в яких взяли десятеро бійців.

Свої навички українські «спецназівці» використовують при плануванні, організації та проведенні спеціальних операцій, при затриманні особливо небезпечних та озброєних злочинців, а також при звільненні заручників.

Довідково:

КОРД (корпус оперативно-раптової дії) – підрозділ Національної Поліції для вирішення надзвичайних ситуацій, рівень яких є настільки високим і складним, що може перевищити можливості сил оперативного реагування чи оперативно-розшукових підрозділів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024