Поділитись:

Справи в суді: знайшли агресивних волинян, які «заривалися» до поліцейських (відео)

Понеділок, 26 липня 2021, 15:25

На мешканців села у Ковельському районі, які влаштували скандал екіпажу поліції, склали адмінпротоколи за дрібне хуліганство.

Про це в коментарі ІА "Конкурент" розповіла речниця ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Інцидент стався кілька тижнів тому у селі Запілля Любомльської громади. Місцевим мешканцям не сподобалося, що поліцейський, водій службового автомобіля, не був пристебнутий паском безпеки. Селяни вимагали, аби його напарник «написав постанову» про порушення Правил дорожнього руху, які мають виконувати всі, в тому числі й правоохоронці. Окрім того, що чоловіки лаялися,  один із них плюнув на працівника поліції, а інший вдарив ногою службове авто. Водій зі словами «приємно з вами було поспілкуватися» натиснув на газ і правоохоронці поїхали.

Зі слів Ольги Бузулук, наряд поліції відпрацьовував завдання у с. Запілля Ковельського району. Дорогою на інше завдання до поліцейських почали чіплятися місцеві мешканці. Хвиля агресії була спричинена тим, що в цьому селі, а також в інших населених пунктах, присутня значна кількість працівників поліції, які стежать за безпекою дорожнього руху, реагують на звернення та повідомлення громадян, притягують до відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

"... окремих недобропорядних громадян така посилена робота поліції не влаштовує, адже за кожне порушення доводиться відповідати штрафом та іншими санкціями. Саме це і стало причиною агресії кількатижневої давності", – пояснила речниця поліції.

Ольга Бузулук зазначила: оскільки наряд поспішав на чергове завдання, він не міг повно відреагувати на хуліганство з боку людей. Однак після цього територію селища відпрацювали правоохоронці та встановили осіб, які вчинили хуліганські дії. На всіх трьох чоловіків склали протоколи за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

Наразі адміністративні матеріали перебувають на розгляді в Любомльському суді, порушники понесуть заслужену адміністративну відповідальність.

"Зауважимо, що протягом липня у селі Запілля було виявлено близько сотні порушень ПДР та складено відповідні адмінматеріали. Зі старостою села та мешканцями провели профілактичні бесіди та роз’яснили про відповідальність за перешкоджання роботі поліції, а також про спільну відповідальність за безпеку в населеному пункті. Учасники інциденту вибачились перед правоохоронцями та запевнили, що в подальшому дотримуватимуться і вимог ПДР, і елементарної людської культури поведінки та спілкування", – додала речниця ГУНП у Волинській області.

Нагадаємо: на Волині триває місячник безпеки дорожнього руху. Тож патрульна поліція Волині активно і посилено працюватиме для профілактики дорожньо-транспортного травматизму та стабілізації стану аварійності на автошляхах області.

На вулично-дорожній мережі Волинської області за січень-червень трапилося 1490 дорожньо-транспортних пригод, що на 8 % більше аналогічного періоду минулого року.

У червні 2021 року трапилася найбільша кількість ДТП із травмованими від початку року – 61 автопригода. Також червень став рекордсменом за кількістю осіб, які загинули внаслідок ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів