Поділитись:

Менше половини водіїв постійно пристібаються пасками безпеки в авто

П'ятниця, 09 квітня 2021, 01:27

Далеко не всі водії та пасажири  погоджуються  використовувати паски безпеки:  завжди пристібаються лише 39% водіїв та 52% пасажирів.

Про це розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, - пише "Суспільне".

"У рамках кампанії "Пристібайся – не жахайся", серед водіїв та пасажирів в Україні провели опитування щодо використання пасків безпеки. Ось такі результати отримали: 82% пасажирів на передньому сидінні стверджують, що пристібаються, а 52% − роблять це постійно. Серед водіїв показники ще нижчі: 48 % кажуть, що пристібаються час від часу, і лише 39% – постійно", — розповів він.

Він відзначив, що найрідше пристібаються пасажири на задньому сидінні: 26% стверджують, що пристібаються, коли сидять ззаду, і лише 12% − звикли робити це щоразу.

Окрім того, за даними опитування 69% батьків пристібають дитину, але тільки 61% батьків заявляють, що пристібають їх завжди.

При цьому 95% українців згодні, що, щоб вижити під час аварії, необхідно використовувати паски безпеки.

"Багато людей не усвідомлюють, що використовувати паски безпеки необхідно всім, хто перебуває в автомобілі, зокрема й пасажирам на задньому сидінні. Адже це місце тільки на перший погляд безпечне", — наголосив Білошицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів