Поділитись:

Аварія на «РівнеАзоті»: стан повітря цілодобово моніторять

Середа, 21 липня 2021, 08:54
Аварія на «РівнеАзоті»: стан повітря цілодобово моніторять

Станом на 6:00 год. 21 липня у населених пунктах поблизу ПАТ «РівнеАзот», де стався викид нітрозних газів, загрози мешканцям та навколишньому середовищу немає.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у фейсбуці.

Вчора, 20 липня, близько 17:00 поблизу Рівного на території заводу ПАТ «РівнеАзот» у цеху виробництва азотної кислоти сталася розгерметизація трубопроводу та разовий викид незначної кількості нітрозних газів на територію заводу. У результаті в повітрі з'явилося задимлення яскраво-жовтого кольору.

О 17:26 год. витік нітрозних газів припинили. Жертв та постраждалих немає. Цех продовжив працювати в штатному режимі. Відповідно до проведених замірів лабораторією підприємства, хімічно-небезпечних речовин у повітрі не виявили – концентрація окису азоту в повітрі на території підприємства становила 0,5 – 0,8 мг/м3 при гранично допустимій концентрації – 1,5 мг/м3.

Фахівці також провели заміри повітря в навколишніх населених пунктах (с. Караєвичі, с. Городок, с. Обарів Рівненського району та мікрорайон Ювілейний м. Рівне) – перевищення гранично допустимих концентрацій хімічно-небезпечних речовин у повітрі не виявлено.

Вміст діоксиду азоту 0,031 – 0,074 мг/м3 при гранично допустимій концентрації 0,2 мг/м3, оксиду азоту 0,029 – 0,048 мг/м3 при гранично допустимій концентрації – 0,4 мг/м3.

Моніторинг стану повітря в навколишньому середовищі здійснюється в цілодобовому режимі.

Станом на 6:00 год. 21 липня жодної загрози населенню та навколишньому середовищу немає.

Поліція відкрила кримінальне провадження, через розгерметизацію трубопроводу на підприємстві «РівнеАзот».

Довідково:

Нітрозні гази – використовуються для очищення газів від оксидів азоту при виробництві концентрованої азотної кислоти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів