Поділитись:

Худнути потрібно із задоволенням: 15 пласких питань луцькій фітнес-тренерці

Понеділок, 19 липня 2021, 17:00

Багато з нас мріють стати стрункими та красивими, проте часто виснажують себе дієтами. Здавалося б, он він – такий довгоочікуваний результат. Але, як показує практика, такі результати не затримуються надвго – і ми набираємо і те, що в тратили, і ще кілька додаткових зайвих кілограмів.

Як правильно їсти, тренуватися, аби бути стрункими і головне – здоровими, знають фітнес-тренери Олена та Віталій Чируки. Уже кілька років вони допомагають лучанам мати красиве тіло і спокійну душу. Адже якщо людина красива усередині, то красива й ззовні.

Віталій має багато здобутків та перемог. Найбільше досягнення – майстер спорту міжнародного класу. Змагання відбувалися в Грузії 2018 року. Завдяки цій перемозі Україна тоді здобула 1 місце. Олена – також майстер спорту.

У 2014 році вони відкрили спортивну залу. Відтоді працюють разом. Олена та Віталій допомогли оздоровитися та зменшити вагу уже десяткам лучанок. Адже завдяки проєкту "Зміни своє тіло" жінки досягають бажаних результатів.

Напередодні Дня тренера, який в Україні святкують сьогодні, 19 липня, журналісти ІА "Конкурент" зустрілися з Оленою та поставили кілька пласких питань про спорт і тренування.

1. Як стати стрункою до літа, якщо літо – завтра?

У мене зразу виникає посмішка, коли люди кажуть подібне. Намагаюся пояснити їм, що надлишкову вагу людина не за день і не за тиждень набрала, тому й не за день її можливо скинути. Комусь це приємно чути, хтось не хоче слухати. Комусь доводиться казати, що вони, мабуть, не до нас прийшли, адже ми не можемо допомогти.

2. Чому я не худну, якщо їм лише огірки, гречку і несолену курячу грудинку?

Раціон має бути різноманітний і збалансований. На схуднення впливають стреси,  погане самопочуття, сон. А ще потрібно працювати над собою, поставивши питання: чому я так багато їм, чому заїдаю стреси?

3. Хочу жити сотню років. Що мені для цього потрібно?

Спокій в душі, менше стресів, збалансовані дії, бажання, потрібно ставити мету і рухатися.

4. Що обрати, щоб схуднути, - тренажерну залу чи кефір?

Кефір – кефіром. Завдяки тренажерній залі тіло набирає гарних форм і стає здоровим. З кефіром схуднете, але не буде гарних форм. В залі можна підібрати різні вправи, навіть для людей з певними вадами. І людина набагато ліпше буде себе почувати.

5. Навіщо худі ходять в зал?

До нас ходять різні дівчата. Хтось аби оздоровитися, інші хочуть підтримувати своє тіло.

6. Щоб були гарні форми, скільки часу потрібно займатися?

Для цього потрібно не менше двох місяців. Перші тижні, перший місяць організм лише підлаштовується, можливо, випробовує. І займатися потрібно хоча б двічі на тиждень.

7. Чи дратують вас дівчата, які роблять в  залі фото для інстаграма?

Я чула, що таке є, але, чесно, у нас таких дівчат немає, щоб робили фото просто показово. Хоча, власне, я не помічала. Багато хто каже, що у залі спокійно, немає тих «фіфочок», бо всі прийшли працювати.

8. Навіщо мені тренер, якщо я сама все знаю і вмію?

Погоджуюся, можливо, знаєш. Але, як показує практика, дівчата дивляться якісь вправи у ютубі і хочуть їх повторити. Але часто це може бути травматично. Тобто люди можуть самі собі нашкодити. Тому якщо людина не хоче тренера, то їй просто можна написати програму, за якою вона буде займатися, ми можемо порадити чи підказати, як правильно.

9. Чи не дратує, якщо люди займаються у навушниках?

Якщо людині подобається своя музика, то чому б ні?

10. Яка дієта найгірша?

Ой, слово дієта це вже нагірше. Ми спонукаємо, аби людина дослухалася до себе. Так, як вона сама себе, ніхто її не буде чути – ні тренер, ні лікар. Організм повинен підказати, що їй потрібно. Людині може хотітися тортика, наприклад, але ж його можна замінити глюкозою. Ми спонукаємо, щоб люди збалансовано і здорово харчувалися. Зараз літній період, є багато зелені, ягід, фруктів. Можна компонувати. Тобо є чим замінити навіть ті солодощі, які є шкідливі. Людина повинна просто розуміти, що це вона робить для себе, для свого організму, для свого тіла і душі.

11. Чи правда те, що людина у день повинна зробити не менше 10 тисяч кроків і випити не менше 2 літрів води?

Кроки – відносно. Рух має бути постійно. А от 2 літри води – це якесь, певно, нав'язування різних торгових марок. Людина відчуває спеку – буде пити більше. Якщо людина мало рухається, то п'є менше. Впливає на кількість випитої води їжа – солона чи несолона, чоловік це, жінка чи дитина. Заливати в себе 2-3 літри води кожному не потрібно. Потрібно слухати свій організм.

12. З ким важче працювати – з жінками чи чоловіками?

Я працюю тільки з жінками. Тому не можу сказати. Віталій – з усіма. Він уміє знайти компроміси.

13. Що роботи, коли ваші підопічні ниють – "я не можу", "я не буду"?

Я кажу, що треба. Якщо людина прийшла, то назад кроку немає. Ми мотивуємо, підтримуємо, намагаємося знаходити причини, чому можуть бути такі стани. Але коли людина приходить через силу, то потім їй легше після тренування і вона відчуває себе фізично здоровішою.

14. Якщо не болять м'язи наступного дня, то тренування було невдалим?

Ні, це міф.  Якщо є сильна крепатура, значить, було неправильно підібране навантаження. Не можна травмувати м'язи, капіляри. Навантаження даємо поступово.

15. Яким було найбільше перевітілення чи досягення ваших підопічних?

Ми говоримо, що людина має худнути із задоволенням. Це не повинні бути якісь швидкі показники і не треба щось комусь доводити. Якщо людина схудла на 4 кілограми, то нехай, значить, їй так комфортно. Але у нас, було, дівчинка схудла на 20 кілограмів за два місяці. Вона дуже виснажила себе, майже нічого не їла. А так не можна. Потім вона "зірвалася".

16. Тренери їдять шкідливу їжу?

Ми обмежуємо себе. І не скажу, що мені чогось колись хочеться. Інколи можу собі дозволити, якщо не встигла, заїхати в магазин і купити салат. Але намагаюся робити все ж таки це дома зі своєю енергетикою. Знаю, що це мої продукти і все своє. Шкідливого не їм. Дорожу собою і дорожу своїм тілом, і не хочу його руйнувати чи псувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 грудня 2023
26 грудня 2023
17 листопада 2023
15 листопада 2023
21 вересня 2023
09 березня 2023
01 березня 2023
30 січня 2023
21 грудня 2022
11 жовтня 2022
11:15