У центрі Луцька просто неба презентували «абрикосову книгу» (фото)

Четвер, 08 липня 2021, 13:45

У центрі Луцька, під будівлею обласної бібліотеки для дітей та юнацтва презентують книжку відомої української письменниці Орести Осійчук

Атмосферна презентація нового роману авторки "Абрикосова книгарня" відбулася у четвер, 8 липня у рамках Школи фрілуфтсліву, яку запровадили у Луцьку наприкінці червня. У рамках цієї школи різні громадські організації міста проводитимуть заходи та активності на свіжому повітрі. 

На презентацію прийшли близько двох десятків дітей, і кілька дорослих читачів бібліотеки. Крім власне розмов про нову книжку, письменниця говорила з дітьми про літературу загалом. Ореста Осійчук розповіла також про свої попередні книги – серію фентезійних історій про хлопчика Айхо, який потрапляє у різні пригоди. 

Довідково: 
Фрілуфтслів – це концепція, згідно з якою для щасливого і повноцінного життя потрібно якомога більше часу проводити на природі. Якщо заглиблюватися в етимологію слова, то free – вільний, luft – повітря, liv – життя, а у довільному перекладі “фрілуфтслів” означає життя на свіжому повітрі. У Норвегії це слово має значно глибше значення – це не просто заклик до дії чи відношення до якогось конкретного дозвілля, це ціла філософія, що допомагає позбутися щоденного стресу та пласт культури, що пов’язує людину з природою. 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: