Поділитись:

Автомобілі-фантоми виїхали патрулювати дороги. Яка ситуація на Волині (відео)

Субота, 03 липня 2021, 09:10
Автомобілі-фантоми виїхали патрулювати дороги. Яка ситуація на Волині (відео)

З 1 липня українські дороги патрулюють поліцейські автомобілі без розпізнавальних знаків, обладнані інтегрованими системами контролю швидкості.

Про це повідомляє Ліга.Бізнес.

Як зазначають у МВС, автомобілі “Фантом” мають насамперед превентивну функцію. Їхня мета - запобігти правопорушенню й запобігти можливим негативним наслідкам на дорозі, а не притягнути до відповідальності якомога більшу кількість водіїв.

Сама наявність цих автомобілів на дорозі і розуміння водіїв, що такий автомобіль може так само рухатись у потоці транспорту, і відреагувати на правопорушення у випадку виявлення, дисциплінує водіїв дотримуватися ПДР.

Щодо принципу роботи

Спеціальний комплекс, який вмонтовано у “Фантом”, налаштований на “сканування” правопорушень під час руху самого “Фантому”. До того ж правопорушення фіксуються як за напрямком руху “Фантому”, так і в зустрічному напрямку. У випадку фіксації порушення, вмикаються спеціальні сигнали синього та червоного кольору й автомобіль порушника зупиняється. Правопорушення припиняється, а водія притягують до відповідальності.

Поліцейські, які несуть службу у “Фантомах” перебувають у форменому одязі, з усіма атрибутами.

У пресслужбі патрульної поліції Волині  "Конкуренту" повідомили, що наразі немає інформації, коли така техніка запрацює на теренах області.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів