Поділитись:

На Волині побільшало п'яних мотоциклістів (відео)

Вівторок, 29 червня 2021, 16:12
На Волині побільшало п'яних мотоциклістів (відео)

На території Волинської області стали ловити більше п'яних водіїв  на мотоциклах і мопедах.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

У весняно-літній період почастішали випадки керування напідпитку такими транспортними засобами, як мотоцикли і мопеди. Причому більшість з них – незареєстровані в установленому законом порядку. 

Такого водія виявили поліцейські 25 червня на автодорозі поблизу села Смолигів. 21-річний мешканець Антонівки на мотоциклі «Альфа» порушив ПДР. Правоохоронці встановили, що двоколісний не зареєстрований взагалі, до того ж молодик мав ознаки алкогольного сп’яніння.

Аби уникнути штрафу, водій запропонував поліцейським хабаря у розмірі 1 тисячі гривень. Нині йому загрожує не лише штраф та позбавлення права керування, а й кримінальна відповідальність, відповідно до ст. 369 Кримінального Кодексу України.

Загалом, за вихідні поліцейські виявили 25 водіїв різних транспортних засобів, які керували в стані сп’яніння.

Зазначимо, що, за ініціативи керівника ГУНП Юрія Крошка, з початку квітня групи реагування патрульної поліції в області значну увагу звертають на керування мототранспортом, зокрема, чи тверезі водії, та чи зареєстровані в установленому законом порядку такі транспортні засоби. 

Як розповів заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП Андрій Пархомчук, з початку квітня до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП притягнули вже 148 водіїв мототранспорту. Ще 57 таких транспортних засобів вилучили, адже вони не були належним чином зареєстровані. На водіїв мототранспорту за різні порушення оформлено понад 1 780 адміністративних матеріалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів