На Горохівщині злочинці заробляли мільйони на прекурсорах (фото, відео)

Четвер, 01 липня 2021, 17:40

У селі в Горохівському районі викрили підпільну лабораторію, де мешканці Волині та Київщини виготовляли прекурсори – речовини, які використовують для виготовлення наркотиків. Місячний дохід зловмисників становив понад мільйон гривень. 

Лабораторію з виготовлення прекурсорів облаштували у житлових будинках на території одного із сіл Горохівщини, повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

У середу, 30 червня, слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області, спільно з працівниками управління боротьби з наркозлочинністю в області, кінологічної служби, за силової підтримки управління корпусу оперативно-раптової дії та роти поліції особливого призначення провели 17 санкціонованих обшуків за місцем проживання та в автотранспорті фігурантів кримінального провадження. 

Поліцейські вилучили понад 30 кг фенілнітропропену, 160 л прекурсорів (нітроетан, соляна та сірчана кислоти), амфетамін та кущі коноплі. Усе це направлено для проведення необхідних експертиз.

Вартість вилучених речовин за цінами «чорного ринку» становить понад 4 млн грн.

Також вилучено лабораторне обладнання, чорнові записи, мобільні телефони, банківські картки, планшети, ноутбуки, квитанції поштових переказів, предмети та засоби для зважування та фасування речовин тощо.

Організував незаконну діяльність 30-річний мешканець Горохівщини. Зловмисник разом із своїм 26-річним товаришем, маючи відповідні навики із синтезу прекурсору та використовуючи спеціальне обладнання, виконував роль хіміка. Також фігурант керував роботою фасувальників, кур’єрів, водіїв-пособників та інших, причетних до незаконної діяльності. Збут прекурсору зловмисники здійснювали на території Волинської та інших областей. Щомісячно угрупування виготовляло й збувало близько 30 кг небезпечної речовини «фенілнітропропену».

«Організатора незаконної діяльності та трьох учасників групи затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм оголосили про підозру за ч. 3 ст. 311 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне виробництво, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів з метою їх використання для виробництва або виготовлення наркотичних засобів чи психотропних речовин, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах. Сьогодні зловмисникам обрано запобіжні заходи - тримання під вартою», - повідомив начальник управління боротьби з наркозлочинністю Володимир Костанюк. 

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Волинська обласна прокуратура.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: