Поділитись:

Діти онкогематологічного відділення на Волині отримали 20 інфузоматів

Середа, 30 червня 2021, 16:40

У онкогематологічне відділення Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства привезли 20 інфузоматів. Це апарати для точного введення хіміотерапії.

Такий апарат був довгоочікуванним для 4-річного Микити Козулі. Про його хворобу батьки дізналися у квітні. Від такої звістки земля пішла з-під ніг.

«У нього піднялась температура, ніжки крутило. Ми здали аналізи і так дізналися про страшний діагноз», – розповідає мама Катерина.

Микита піддається лікуванню. Він дуже цікавий, комунікабельний й допитливий. Мріє стати пожежником і рятувати людей. А зараз йому дуже хочеться на вулицю.

Усі інфузомати були придбані за кошти небайдужих людей, а організаторами збору коштів виступили волонтери Роксолана Несторук та Юлія Колеснік.

«Дякуємо усім тим людям, які долучилися, а це –  понад 2 тисячі людей.  750  тисяч гривень ми назбирали переказами від однієї до двадцяти і навіть більше тисяч гривень», – розповідає Роксолана.

Якби інформація не набула розголосу, то не вдалося б зробити те, що планувалося.

«Було б важко зібрати, якби не допомогло стільки відомих і невідомих волинян. Ми вдячні за кожен репост. Коронавірус вніс свої корективи, прте разом нам усе вдалося, бо разом ми – сила», –  наголосила Юля.

Директорка перинатального центру Ірина Горавська також подякувала усім, хто долучився до цієї справи, а особливо – волонтерам.

«Коли я прийшла керівником цього закладу, я запитала, який відсоток дітей у цьому відділенні стають здоровими. Персонал мені відповів, що більше 80%.  Тобто цим діткам потрібна допомога, бо вони потім стають здоровими дітьми нашої держави. Кожна дитина повинна мати такий апарат. Вони високоточні, дають надзвичайно точну інфузійну терапію для дітей. Я дякую всім, хто допоміг. Тут була вкладена душа, вкладена емоція, небайдужість. І це дуже важливо для дітей», – зазначила директорка.

Своєю чергою, лікар-онколог Юрій Лізаров розповів, що у лікарні було 9 інфузоматів. Увесь цей час діти отримували не таку якісну медичну допомогу, адже препаратами по черзі користувалися приблизно 30 дітей. А інколи одна дитина може потребувати чотири препарати.

До слова, усі апарати придбали у Європі. Також волонтери вже замовили і стійки до апаратів. Їх очікують у вересні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 грудня 2021
19:58
19 грудня 2021
21 листопада 2021
14 жовтня 2021
10 вересня 2021
28 червня 2021
03 квітня 2021
12:13
22 січня 2021
20:00
08 вересня 2020
19:30