Поділитись:

У ВООЗ прогнозують нову хвилю пандемії через дельта-варіант коронавірусу

Вівторок, 29 червня 2021, 06:58
У ВООЗ прогнозують нову хвилю пандемії через дельта-варіант коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров'я прогнозує нову хвилю пандемії через швидке поширення дельта-варіанту вірусу Sars-Cov-2.

Про це повідомляє "Суспільне".

ВООЗ за період 26-27 червня зафіксувала найменшу кількість нових випадків COVID-19 у світі з лютого 2021 року, але висловила глибоке занепокоєння через поширення дельта-варіанту вірусу, який є значно заразнішим та стійкішим до вакцин. Наразі даний варіант виявлений у 92 країнах світу.

В Індонезії, зокрема, нещодавно був зафіксований рекорд захворюваності – понад 21 тисячу нових випадків за добу. Подібні сплески захворюваності відбуваються в інших країнах регіону, зокрема, в Таїланді та Малайзії.

У Росії поширення дельта-варіанту стало причиною рекордної смертності від COVID-19 у Москві за увесь час пандемії. Крім того, минулого тижня кількість нових випадків коронавірусу зросла на 25% в Африці.

У Європі також відзначається поширення дельта-варіанту. Зокрема, даний варіант відповідає за 90% усіх заражень у Великій Британії, 70% всіх випадків у Португалії та 20% – в Іспанії. Як наслідок, країни ЄС, зокрема Німеччина, посилюють обмеження на в'їзд, а в окремих випадках посилюють карантинні заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів