Поділитись:

Які країни визнають українські паспорти вакцинації

Понеділок, 28 червня 2021, 03:57
Які країни визнають українські паспорти вакцинації

Україна попередньо домовилася з Євросоюзом про синхронізацію сертифікатів вакцинації від коронавірусу, однак з іншими країнами, зокрема з США та Ізраїлем, необхідно домовлятися окремо.

Про це розповів заступник голови МОЗ Ярослав Кучер, передає "Укрінформ".

"Ми плануємо наступного місяця запускати через додаток "Дія" саме видачу сертифіката для людей, які отримали дві дози вакцини. Я вчора отримав другу, протестував видачу міжнародного свідоцтва на собі, причому робив це в різних місцях, щоб перевірити, як це працює, – непогано працює", — сказав він. 

За його словами, Дія буде синхронізована з системою E-Health. На кордоні з ЄС потрібно буде показати прикордоннику QR-код. Він просканує його і перевірить наявність сертифіката.

Паралельно триває розробка сертифікатів для тих, хто вже перехворів.

"З ЄС буде домовленість, ми є у всіх робочих групах, ми вже навіть обмінялися відповідними ключами для перевірки правильності та актуальності виданих сертифікатів, ми протестували деякі речі. Але з Ізраїлем, США та іншим країнами, які не в ЄС, треба буде домовлятися окремо. І цей процес вже триває, цим займається МЗС. Сертифікат діятиме стільки ж, скільки в Європі. Там є три терміни. Наступного тижня вже буде фіналізовано нормативний документ, який це регулюватиме. Щоб не було ніяких спекуляцій, то ми поговоримо про це вже у вівторок", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
25 березня 2024
19 березня 2024
07 березня 2024
01 лютого 2024
29 січня 2024
23 січня 2024