Поділитись:

ВООЗ закликає вакцинованих людей носити маски через штам "Дельта"

Понеділок, 28 червня 2021, 00:21

ВООЗ закликає повністю вакцинованих людей не відмовлятись від захисних масок та дотримуватися соціальної дистанції через поширення дуже заразного штаму "Дельта", який прийшов з Індії.

Про це заявила заступниця гендиректора ВООЗ з доступу до ліків і товарів медичного призначення Маріанджела Сімао, - пише "Суспільне".

"Люди не можуть почуватися у безпеці лише тому, що вони отримали дві дози вакцини. Їм все ще потрібно захищатися", — сказала Сімао.

Вона зазначила, що вакцина не зупинить передачу вірусу і люди повинні продовжувати носити маски, дезінфікувати руки, дотримуватися дистанції та уникати скупчень людей. Крім того, у ВООЗ закликають щеплених людей бути обережними, оскільки значна частина світу залишається невакцинованою, а заразні штами, такі як "Дельта", поширюються у багатьох країнах.

Своєю чергою, головна наукова співробітниця ВООЗ Сумья Свамінатан зазначила, що штам "Дельта" вдвічі заразніший від різновиду коронавірусу, виявленого в Ухані. За її словами, враховуючи швидкість поширення цього різновиду коронавірусу, він може стати домінуючим у світі.

"Хороші новини в тому, що більшість вакцин, які сьогодні використовуються у світі, здаються ефективними щонайменше в запобіганні тяжкого перебігу захворювання", — сказала Свамінатан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів