Поділитись:

В Італії скасували обов'язкове носіння захисних масок

Вівторок, 29 червня 2021, 02:48
В Італії скасували обов'язкове носіння захисних масок

Через спад захворюваності на коронавірус, влада Італії скасувала вимогу обов'язкового носіння захисних масок на вулицях країни.

Про це пише "Суспільне".

Рішення про скасування вимоги носіння масок було прийняте на засіданні Науково-технічного комітету уряду Італії, який займається організацією боротьби з пандемією COVID-19 в країні.

Спершу скасувати вимогу носіння масок планували з 5 липня, але уряд прийняв рішення змістити термін пом'якшення карантинних обмежень.

"Якщо сьогодні у нашій країні є умови для пом'якшення обмежень, політики повинні взяти на себе відповідальність та подати сигнал громадянам. І чим раніше буде зроблений цей сигнал, тим краще", – повідомив заступник міністра охорони здоров'я Італії Андреа Коста.

Вимога обов'язкового носіння медичних масок на вулиці та у приміщеннях, крім приватних помешкань, була запроваджена в Італії 8 жовтня 2020 року. Після її скасування громадяни все ще будуть забов'язані дотримуватися "маскового режиму" в громадському транспорті та під час зібрання людей у закритих приміщеннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів