Поділитись:

Каналізація, бордюри і поребрики: що зробили на проспекті Волі (фото, відео)

П'ятниця, 25 червня 2021, 16:38

На центральному проспекті Луцька тривають роботи з реконструкції дорожнього полотна, а також з оновлення комунікацій, які пролягають під ним.

Аби дізнатися, що там відбувається, на перекриту з 17 червня частину проспекту Волі навідалися журналісти ІА «Конкурент».

На ділянці дороги від повороту на вулицю Шопена до книгарні «Знання», що поруч із Київським майданом працює будівельна техніка і робітники. Вони виконують різноманітні роботи: прокладають труби дощової каналізації та встановлюють приймальні колодязі для неї, вкладають шари щебеню і піску, створюючи «подушку» для дорожнього покриття, встановлюють бордюри тощо.

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства Луцькради Миколи Осіюка, вже повністю замінена фекальна каналізація, триває заміна підземних інженерних мереж, тривають роботи по влаштуванню зливової каналізації та заміні колодязів.

На ділянках, де немає мереж і не передбачені розкопки, встановлюються бордюри понад проїжджою частиною і поребрики під тротуари, велодоріжки й стоянки. 

Права частина дороги хоч і перекрита, використовується для проїзду будівельної техніки. Втім, деякі водії примудряються заїжджати сюди з провулків та кататися по своїх справах, чим дуже заважають ремонтникам і створюють небезпечні ситуації на дорозі. Крім того, на дорожному полотні є технологічні отвори, куди автівка може легко вскочити колесом, як і сталося днями, коли Renault Dokker потрапив у пастку.

Після реконструкції центральна частина Луцька стане зручнішою для пішоходів, велосипедистів, автомобілістів. Тут передбачено додаткові 150 паркомісць, нове LED-освітлення і велодоріжку. Прикрасять проспект 140 нових дерев, понад три тисячі кущів та інших зелених насаджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів