Поділитись:

В "Укрзалізниці" розповіли, як дізнатись чи у вагоні є кондиціонер

П'ятниця, 25 червня 2021, 05:20
В

В "Укрзалізниці" розповіли, що при купівлі квитків на поїзд можна перевірити наявність кондиціонера у вагоні.

Про це пише "Суспільне".

"Наразі майже половина вагонів компанії обладнана системами кондиціонування повітря. Крім того, в усіх нових вагонах, які купує товариство, а також тих, що пройшли модернізацію, встановлюються такі системи", — розповіли у відомстві.

Так, у системі booking.uz.gov.ua вагони без кондиціонування мають відповідну позначку на сторінці вибору місця, поряд із типом вагона. Усі поїзди Інтерсіті+ обладнані кондиціонерами. Також пасажири можуть уточнити наявність кондиціонера, купуючи квиток у касі.

Зазначається, що у вагоні з кондиціонером температура має бути від +22 до +26 °C. На початку подорожі вона може бути більшою, адже кондиціонування вмикається після відправлення поїзда і потрібен час, близько 20 хвилин, на охолодження повітря у вагоні.

В УЗ розповіли, що вагони, які не обладнані кондиціонерами, мають систему вентиляції, також повинні відчинятися вікна (окрім аварійних виходів та найстаріших вагонів з дерев’яними рамами, кількість яких з кожним роком зменшується при модернізації парку). Вентиляція також повинна працювати й при подачі поїзда на посадку — пасажир має право вимагати цього від провідника.

"Якщо під час поїздки виникли проблеми або у вагоні підвищена температура, пасажири можуть звертатися до провідника або начальника поїзда. Вони мають вжити всіх заходів для усунення неполадок, а при можливості пересадити пасажирів до інших вагонів", — зазначили в "Укрзалізниці".

Там додали, що за необхідності пасажири можуть звернутися до контактного центру за номером 0800 503 111 або написати на сторінку "Укрзалізниці" у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
27 березня 2024
13 березня 2024
09 лютого 2024
03 лютого 2024
30 січня 2024
25 січня 2024
27 листопада 2023
21 листопада 2023