Поділитись:

Скільки коштує відпочинок на Світязі 2021 (актуальні ціни)

Субота, 12 червня 2021, 09:00

За кілька теплих літніх днів на Шацьких озерах розпочнеться відпочивальний сезон. Чиста вода, гарячі пончики, холодні напої, риба, красиві пляжі і літо – далеко не повний перелік того, за чим сюди у свої вихідні їдуть волиняни і гості з усієї України.  

За багато років навколо Світязю та решти популярних волинських озер розкинулася багата відпочинкова інфраструктура, яка пропонує товари і послуги на кожен гаманець. І хоча минулого року було чимало карантинних обмежень, влітку 2021-го більшість баз відпочинку, садиб та приватних будинків уже готові приймати перших відвідувачів. 

Погода на озерах в ці вихідні обіцяє бути сонячною, а отже саме час зробити огляд актуальних цін. Журналісти ІА "Конкурент" дізнавалися, в скільки зараз обійдеться оренда житла для тих, хто дуже хоче відпочити. 

Традиційно відпочивають на самому озері Світязь в однойменному селі, урочищі Гряда та селі Пульмо, де також є вихід до озера Світязь, озері Пісочне, що у селі Мельники. Або ж зупиняються у Шацьку, звідки недалеко до Світязю. Умовно відпочинок можна розділити на кілька категорій: бази відпочинку, приватний сектор, котеджі та відпочинкові комплекси готельного типу.

У приватному секторі ціни за проживання починаються від ста гривень за добу. Ідеться, щоправда, не про окрему кімнату, а про ліжкомісце у будинку, переобладнаному під хостел. Кімната відпочивальникам обійдеться цьогоріч у не менше, ніж 300-400 гривень за добу. До водойми доведеться йти за такої ціни близько кілометра. Що ближче до озера, тим дорожче проживання. Ціна залежить також від наявності додаткових умов, як от інтернету, телевізора, парковки, мангалу тощо. Одні з найдорожчих пропозицій у категорії "приватний сектор" сягають 1500-1800 гривень за добу. За ці гроші можна орендувати невеликий будиночок на три кімнати класу "люкс". 

Бази відпочинку зазвичай пропонують дво-, трьох- або чотиримісні номери. Ціни починаються від 150 гривень з людини. Середня ціна на такі номери цьогоріч 300-350 гривень. Серед послуг, які зазвичай додаються – підключення до мережі інтернет, наявність телевізора, мангал, парковка, дитяча гойдалка тощо. Часина бонусів може бути платною. Наприклад, дрова.

Дуже різними є ціни на котеджі для відпочинку. Вони можуть бути оснащені відповідно до різних потреб і гаманців. Є навіть пропозиції із басейном. Винаймати такі котеджі зручно великій сім'ї чи компаніям. Проживання тут обійдеться від 1500-3000 гривень за будиночок, куди може поміститися до 10-12 осіб. Садиби зроблені за принципом будиночку, де можна самостійно готувати їжу для великої компанії. Цікаво, що орендувати в котеджі можна і окремий номер. Вартість такої оренди, залежно від умов, варіюється від 150 до 500 гривень за добу. 

Оренду житла пропонують і відпочинкові комплекси готельного типу. Вони працюють не лише у літній сезон. Тут можуть бути сауни, більярд, риболовля, оздоровчі процедури тощо. Ціни починаються від 400 гривень за ніч, а умови часто передбачають традиційні готельні послуги, як, наприклад, прибирання у номерах, включений сніданок тощо.

* Зазначені ціни орієнтовні і вказані відповідно до пропозицій, що оприлюднені на дошках оголошень в мережі. Досвід показує, що вони можуть бути нижчі за не надто спекотних погодніх умов чи раннього бронювання. Фото ілюстративні та узяті з ресурсів з вільним доступом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів