Кабмін затвердив концепцію проєкту «Президентський університет»

Четвер, 17 червня 2021, 04:32

Кабінет міністрів України затвердив концепцію реалізації проєкту «Президентський університет».

Про це повідомляють  у Міністерстві освіти і науки.

За словами голови відомства Сергія Шкарлета, «Президентський університет» буде сучасним інноваційним освітнім і науковим центром, який буде впроваджувати ефективні освітні стратегії. Концепція передбачає методики навчання за принципом «30% теорії і 70% практики». Для цього в університет покличуть кращих викладачів і експертів.

За задумом, проєкт повинен реалізувати інтелектуальний і творчий потенціал українців, що забезпечить підготовку високопрофесійних кадрів-лідерів для стратегічних галузей розвитку країни.

«Проєкт дозволить виявити й подолати обмеження для ефективної діяльності закладу вищої освіти, внести, за необхідності, зміни до нормативно-правових актів, які встановлюють основні правові, організаційні, фінансові засади функціонування та розвитку системи вищої освіти, у сфері наукової та інноваційної діяльності.», — зазначили у відомстві.

Сам університет повинен поєднувати в собі високоякісну освіту, сучасні дослідження і інноваційну діяльність. На цій моделі відпрацюють бізнес-процеси управління університетом, методи навчання, інноваційні форми співпраці з бізнесом і більш тісний контакт з академічними установами.

В університеті планується готувати фахівців і проводити дослідження за наступними напрямками: інформаційні технології, кібербезпека і штучний інтелект; нанотехнології; аерокосмічні технології; енергетичні технології; біотехнології і науки про здоровʼя; глобалізація та міжнародні комунікації.

«На території майбутнього університету пропонується розмістити нові навчально-лабораторні корпуси, дослідницький центр, клініку, бізнес-центр, об’єкти соціальної сфери, а також зону рекреації та спорту», — заявляють в міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: