Поділитись:

Президентський університет Зеленського обійдеться у понад сім мільярдів гривень

Вівторок, 01 червня 2021, 10:55
Президентський університет Зеленського обійдеться у понад сім мільярдів гривень

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що створення Президентського університету, який анонсував Володимир Зеленський, за три роки обійдеться у 7,2 мільярда гривень.

Про це Шкарлет сказав під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука», – інформує Громадське. 

Президентський університет планують створити на території Нацкомплексу «Експоцентр України» (ВДНГ) у Києві. За представленою концепцією, загальна площа території закладу з усіма комунікаціями займатиме 16 гектарів, а площа забудови – 25,8 тисячі квадратних метрів.

На території університету буде 11 кампусів. П'ять з них планують створити для профільних наукових кампусів за спеціальностями, які раніше анонсував президент:

  • біотехнологія та екологія людини;
  • нанотехнології;
  • аерокосмічні технології;
  • інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект;
  • енергетичні технології та енергоефективність.

Окрім того, там планують створити апарт-готелі для викладачів та студентів, центральний адміністративний корпус, лікарню, дипломатичну службу та офіси іноземних компаній.

«Загалом розвиток Президентського університету спільно з біокластером і біоклінікою є логічним завершенням просторового розвитку території ВДНГ, для того, щоб студенти мали можливість користуватися всіма об'єктами інфраструктури одночасно», – сказав Шкарлет.

Міністр зазначив, що реалізація проєкту Президентського університету впродовж трьох років із підготовкою документації, новим будівництвом, первинним необхідним обладнанням коштуватиме 7,2 млрд грн. Однак, за словами Шкарлета, у цілому техніко-економічне обґрунтування досконало ще не розроблялося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024
30 березня 2024
29 березня 2024
22 березня 2024
12 березня 2024
09 березня 2024