Поділитись:

Зеленського кличуть на Волинь через 700 тисяч доларів хабаря

Середа, 16 червня 2021, 11:30
Зеленського кличуть на Волинь через 700 тисяч доларів хабаря

Через скандальне затримання волинського митника із 700 тис. дол. США голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Тарас Шкітер закликає Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України провести на Волині засідання, під час якого розглянути питання контрабанди та корупції в митних органах.

Про це депутат написав у фейсбуці.

На думку Тараса Шкітера, контрабанда та корупція на митниці має стати предметом наступного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Зеленського кличуть на Волинь через 700 тисяч доларів хабаря

Голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Тарас Шкітер

Нагадаємо: нещодавно затримали начальника зміни митного посту «Ягодин» Волинської митниці з готівкою у сумі близько 700 тис. дол. США, які він нібито віз у столицю для керівників інших органів митниці.

«Так не може далі продовжуватися. Завдяки нещодавньому створенню нової інституції – Конгресу регіональних та місцевих влад при Президентові України – місцеві органи влади можуть впливати на вирішення подібних проблем», – зазначив голова фракції «СВІДОМИХ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "700 000 $ – травневе розвезення "кешу": подробиці затримання волинського митника

Саме тому Тарас Шкітер звернувся до Президента України Володимира Зеленського, Президії Конгресу регіональних та місцевих влад при Президентові України, а також до голів Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка та Волинської обласної ради Григорія Недопада, щоб на черговому засіданні Палати регіонів Конгресу розглянули питання контрабанди та корупції в митних органах, а саме засідання провели на Волині.

Зеленського кличуть на Волинь через 700 тисяч доларів хабаря

Зеленського кличуть на Волинь через 700 тисяч доларів хабаря

«Ефективна взаємодія державних та регіональних органів влади, а також антикорупційних правоохоронних органів стане першим кроком для викорінення цієї проблеми! – зауважив депутат. – Прошу Андрія Єрмака, Кирила Тимошенка та Сергія Гриневецького розлядати це звернення як сигнал від громадськості Волині, яка прагне, щоб наша область притягувала туристів на наші блакитні озера, а не контрабандистів через корупціонерів на митниці та «дірки» на кордоні».

Довідково:

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України є консультативно-дорадчим органом, серед основних завдань якого, зокрема, сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування та налагодженню ефективної взаємодії державних органів, а також моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному та місцевому рівнях.

Конгрес бере участь у виробленні державної регіональної політики. Крім того, він має вивчати та узагальнювати міжнародний досвід у сфері територіального розвитку з урахуванням стандартів Європейської хартії місцевого самоврядування, а також організовувати роботу щодо формування складу делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи.

Завданнями Конгресу також є вивчення реалізації на місцевому та регіональному рівнях Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, підготовка пропозицій щодо підвищення ефективності виконання цієї Угоди та запровадження європейських стандартів у сфері місцевого самоврядування.

Конгрес збирається на засідання у разі потреби, але не рідше одного разу на рік. Рішення ухвалюються більшістю голосів присутніх на засіданні членів Конгресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 квітня 2024
07 березня 2024
05 березня 2024
14 лютого 2024
27 січня 2024
11 січня 2024
09 січня 2024
27 грудня 2023
13 грудня 2023
29 листопада 2023