Поділитись:

"700 000 $ – травневе розвезення "кешу": подробиці затримання волинського митника

Субота, 05 червня 2021, 13:41
«700 000 $ – травневе розвезення »кешу

Високопосадовця волинської митниці затримали, коли він перевозив понад 700 тисяч доларів готівкою у багажнику автомобіля з Ягодина в Київ. За даними джерел Цензор.Нет, близьких до слідства, це було травневе щомісячне розвезення "кешу" для групи державних структур, залучених в ряд корупційних схем, в тому числі в схему "кришування" "розмитнення" автомобілів.

Про це на своїй сторінці у фейсбук пише Юрій Бутусов – головний редактор українського новинного суспільно-політичного інтернет-порталу Цензор.нет.

"Забавно, що саме вчора Михайло Саакашвілі у Шустера вкотре говорив про необхідність прийняття нових правил спрощення і здешевлення розмитнення автомобілів, і показував відповідь міністра фінансів Сергія Марченка про те, що зміна правил розмитнення недоцільна. А тут ось збіг, прямо-таки готова ілюстрація", – пише у дописі журналіст.

Бутусов припускає, що у "Ягодині" може бути не один канал збору коштів.

"700 тисяч доларів "кешу" – це без урахування того, що поклали собі місцеві митники та інші перевіряючі органи на місці в свою кишеню, до моменту вивезення цієї передачі. Це везе дрібний чиновник. Це всього лише один місяць (в який було 10 днів вихідних). Один пост. Однієї митниці. Причому всю схему розщеплення коштів ми не знаємо, цілком можливо, що це навіть не один канал збору коштів на "Ягодині" –  аналізує Бутусов.

Журналіст стверджує, що подібні схеми з грошима є по всій країні й нагадує про те,  що митник проходив переатестацію, але нічого не змінилося.

"Давайте підрахуємо, про які суми в місяць може говоритися в масштабі країни? Адже така масштабна схема не може існувати тільки в одному місці, митниці і пости є в кожній області", – йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів