Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 13 червня 2021, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші волинські новини. Луцьк протягом тижня, що минає, найбільше читав про:

Про те, скільки коштує відпочинок на Світязі

Чиста вода, гарячі пончики, холодні напої, риба, красиві пляжі і літо – далеко не повний перелік того, за чим на Шацькі озера у свої вихідні їдуть волиняни й гості з усієї України.  

За багато років навколо Світязя та інших Шацьких озер розкинулася багата відпочинкова інфраструктура, яка пропонує товари й послуги на кожен гаманець. І, хоча минулого року було чимало карантинних обмежень, влітку 2021-го більшість баз відпочинку, садиб та приватних будинків уже готові приймати перших відвідувачів. 

А отже, саме час зробити огляд актуальних цін. Журналісти ІА «Конкурент» дізнавалися, в скільки обійдеться відпочинок на Світязі

Про зарплату в луцькому «МакДональдзі»

Вже цього року в Луцьку відкриють заклад всесвітньо відомої мережі ресторанів швидкого харчування McDonald's. На офіційному сайті компанії у розділі «Зарплатний калькулятор» з'явилася можливість дізнатися, яку зарплату платитимуть працівникам McDonald's у Луцьку, в залежності від кількості робочих годин й денної чи нічної зміни.

Скажімо, якщо працювати в нічний час і не лише у визначені години, зарплата становитиме майже 15 тисяч (до вирахування податків).

Про те, де відпочити біля Луцька

Літо настало, а разом із ним – потреба в гарному відпочинку. Так, одні поїдуть або полетять на море. Інші – підкорюватимуть гори та каньйони. Комусь подавай активність, а хтось не проти пасивно провести час. Головне, щоб у хорошому місці.  Разом із цим кожен із нас любить гарно відпочивати не тільки у відпустку, але й у вихідні. І благо, що для лучан хороша погода відкриває чимало можливостей для дозвілля за містом.

А для того, щоб спростити вам життя, журналісти ІА «Конкурент» підібрали місця поблизу Луцька, де можна покупатися, посмажити шашлики, порибалити та покататися на велосипеді

Про тиск на луцького бізнесмена

ІА «Волинські новини» опублікувало матеріал, у якому стверджує, що луцький бізнесмен і лідер Громадянського Руху «СВІДОМІ» Андрій Покровський нібито, оминаючи законну процедуру, змінив призначення своєї земельної ділянки із будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури на багатоквартирну житлову забудову.

Однак, у згаданому матеріалі немає позиції Покровського. Тому ІА «Конкурент» попросило його прокоментувати ситуацію.

«Я давно веду бізнес у Луцьку. Але такі замовні матеріали проти мене з'являються далеко не вперше. На мій бізнес вчергове тиснуть через активну позицію фракції Громадянського Руху «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді. Це роблять, оскільки моя команда діє незалежно, назаангажовано та відкрито. Це помітно по тому, що на останніх сесіях «СВІДОМІ» не підтримали низку неоднозначних рішень. Думаю, саме цим і викликали цей замовний матеріал», – розповів Покровський.

Інші цікаві та важливі новини тижня: