Поділитись:

Гра музикантів на вулицях Луцька нічим не регулюється

Понеділок, 07 червня 2021, 17:00
Гра музикантів на вулицях Луцька нічим не регулюється

Лучанка Оксана Цимбалюк поскаржилася на гру вуличних музикантів на Лесі Українки. 

Відповідний допис жінка оприлюднила на своїй фейсбук-сторінці у понеділок, 7 червня. 

"Хто мені підкаже: чи є в Луцьку правила і регламент гри вуличних музикантів? Чи це регулюється якось на міському рівні? Фішка в тому, що я щодня працюю на вул. Лесі Українки, і щодня під моїми вікнами грають музики, і це, м'яко кажучи, дуже заважає. Хто буде тут мене паплюжити в коментарях, запрошую весь робочий день попрацювати інтелектуально під цю музику і бути адекватним. Знаю, що у Львові міськрада встановила дні і години коли можна і коли не можна грати", – написала вона. 

У розмові з нашими журналістами лучанка додала, що вона зовсім не проти гри вуличних музикантів. Однак, розповіла про досвід Львова, який їй дуже імпонує: там музики можуть грати на певній, чітко окресленій території, і вже у пообідню пору, коли робочий день добігає кінця. 

Журналісти ІА "Конкурент" звернулися за роз'ясненнями до департаменту муніципальної варти Луцької міської ради. Начальниця луцьких муніципалів Юлія Сиротинська розповіла, що правилами благоустрою міста гра вуличних музикантів не регламентується. Спеціалісти Держпродспоживслужби у Волинській області також "відхрестилися" від цієї проблеми. Кажуть, то не їх компетенція. 

Довідково:
Нормою, яка опосередковано регламентує діяльність вуличних музикантів, є ЗУ "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення". Згідно зі статтею 24 цього закону, органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації та громадяни при здійсненні будь-яких видів діяльності з метою відвернення і зменшення шкідливого впливу на здоров'я населення шуму, неіонізуючих випромінювань та інших фізичних факторів зобов'язані, серед іншого, вживати заходів щодо недопущення впродовж доби перевищень рівнів шуму, встановлених санітарними нормами на територіях парків, скверів, зон відпочинку, розташованих на території мікрорайонів і груп житлових будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів