Поділитись:

«Основний – учень, і ми маємо виходити з його потреб», – Оксана Урбан про проблеми в освіті (відео)

П'ятниця, 11 червня 2021, 14:00

Розглядаючи питання закриття шкіл у Луцькому районі, передусім потрібно виходити із потреб учня.

Про це в ефірі телеканалу "Аверс" сказала заступниця голови фракції Громадянського Руху "СВІДОМІ" у Луцькій районній раді Оксана Урбан.

На думку депутатки, розв'язання всіх питань можливе завдяки співпраці освітян, влади та бізнесу, коли між ними буде чітка взаємодія. 

"Вирішення проблем можливе завдяки триєдиній системі: освіта – влада – бізнес. Коли буде чітка взаємодія між цими трьома ланками через розуміння того, хто є суб'єктом прийняття рішення і на кого воно налаштоване", – зазначила Оксана Урбан.

Якщо говорити про освіту, то, наголосила депутатка, основний суб'єкт – це учень. І в пріоритеті мають бути його потреби: якісна освіта, можливість в майбутньому стати висококваліфікованим працівником.

Так само відбувається і на рівні громади, якою керує влада: вона чітко розуміє, які висококваліфіковані працівники потрібні їм.

"Якщо ми говоримо про розвиток, про реалізацію будь-якого проєкту, ми маємо розуміти, що першочергово – це ідея, а не гроші. Якщо є хороша ідея – з чітким планом, з чітким розмежуванням, компетенціями, повноваженнями – під неї можна знайти гроші. Але якщо немає ефективного використання наявних ресурсів, то велика кількість грошей буде йти в нікуди", – зауважила Оксана Урбан.

Як приклад ефективної взаємодії між ланками Оксана Урбан навела організацію навчання в ЛНТУ, де освітні програми, власне навчання студентів узгоджується з потенційними роботодавцями. 

"І коли в нас є громада – навчальний заклад – бізнес, тобто громада готує школярів, які йдуть у вищий навчальний заклад, де є узгодження програм, взаємодія між ними, в цьому навчальному закладі готують тих фахівців, які будуть затребувані в цій громаді представниками цього бізнесу", – додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів