Поділитись:

Як працюватимуть школи в Кульчині, Клепачеві та Жидичині нового навчального року (відео)

Середа, 09 червня 2021, 19:00

З якими викликами зіткнуться освітяни, учні та їхні батьки у Луцькій ТГ нового навчального року обговорили в ефірі програми «Відкрита влада. Місто» на телеканалі «Аверс». Зокрема, заступниця голови фракції Громадянського Руху «СВІДОМІ» Алла Надточій зауважила, що з деякими школами в громаді ситуація залишається невирішеною.

На сьогоднішній день ми знаємо, що є школи, які не відкриються у населених пунктах, які приєдналися до Луцька. Разом з тим під знаком питання, як функціонуватимуть школи в Кульчині, Клепачеві та Жидичині, куди дітки мають ходити. Ця ситуація в підвішеному стані, - розповіла Алла Надточій.

Нагадаємо, скандальне питання про те, що Кульчинська початкова школа стане філією школи у сусідньому Клепачеві, не підтримали і зняли з рогляду виконавчого комітету. Поділ територій нещодавно приєднаних до Луцька громад на мікрорайони і закріплення їх за навчальними закладами у міській раді розглянуть пізніше.

Надточій каже, що ситуація, ймовірно проясниться ближче до початку нового навчального року.

Батьків клепачівських учнів обурювало, що їх не інформують, що відбується і якою буде доля їхньої школи.

Раніше Алла Надточій наголошувала, що про будь-які зміни, які відбуваються у сфері освіти, управління освіти має інформувати депутатів освітньої комісії. Депутати повинні бути проінформовані для того, щоб правильно і компетентно давати будь-яку відповідь громадянам, які до них звертаються. Адже ці батьки, коли не знаходять розуміння у стінах міської ради чи в кабінетах чиновників, ідуть спілкуватися зі своїми обранцями. Також вона наголошувала, що без перспективного плану і врахування майбутньої демографічної ситуації не можна приймати таких важливих рішень.

Довідково:

У зв'язку з адміністративною реформою і приєднанням до Луцької територіальної громади нових населених пунктів, виникла необхідність поділити новоприєднані території на мікрорайони. Відповідно, кожен мікрорайон повинен бути закріплений за однією школою так, як це є в обласному центрі Волині. Проект поділу підготували і подали на розгляд виконавчого комітету Луцькради, який засідав 7 квітня. Згідно з ним, опорними навчальними закладами мікрорайону, до якого входить Кульчин, є Жидичинський ліцей №1 та Клепачівська ЗОШ І-ІІ ступенів. Таким чином Кульчинська початкова школа мала б працювати, як філія Клепачівської. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів