Поділитись:

У Городищенській громаді закривають три школи

Середа, 26 травня 2021, 12:32
У Городищенській громаді закривають три школи

Депутати Городищенської громади на сесії проголосували за закриття трьох шкіл. Йдеться про навчальні заклади сіл Жабче, Михлин та Бережанка.

У трьох школах навчаються 98 дітей. На сесію приїхали батьки дітей, які навчаються у малокомплектних сільських школах та педагоги, – повідомляє Суспільне. 

Під час розгляду питання про закриття навчальних закладів до депутатів Городищенської ради звернулася керівниця гуманітарного відділу громади Тетяна Міндюк. З її слівна утримання трьох малокомплектних шкіл у громаді необхідно витрачати шість мільйонів гривень щороку. Таких грошей, каже вона, в громаді немає.

Дітей з цих шкіл планують перевести в інші навчальні заклади. Нині в громаді є 5 автобусів для школярів, планують придбати ще один. Щодо педагогів – то їх обіцяють працевлаштувати.

"Ми маємо таке рішення прийняти. Боляче, але ми хочемо зробити, щоб в нас була якісна освіта", – сказала на сесії голова громади Світлана Соколюк.

Обговорення тривало годину. Опісля депутати більшістю голосів проголосували за ліквідацію Жабченської гімназії, Михлинської і Бережанської шкіл.

Батьки з рішенням обранців громади не погоджуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів