Поділитись:

На Волині ловили червонокнижних карасів (фото)

Неділя, 06 червня 2021, 16:26

Під час рибоохоронних рейдів на водоймах Ковельського та Камінь-Каширського районів виявили порушників.

Рейди проводилися 3 червня, – повідомляє Волинський рибоохоронний патруль у фейсбуці.

Близько 04:00 год. на озері Мшани Ратнівської громади житель с. Гірники ловив рибу з дерев’яного човна двома сітками. Порушник встиг виловити 5 екз. карася звичайного золотого, який занесений до Червоної книги України. Збитки, завдані рибним запасам України, склали 1 650 грн.

На порушника оформили протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до районного суду для притягнення його до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. 

Близько 07:00 год. на території гідрологічної пам’ятки природи «Озеро Добре» Камінь-Каширського району викрили двох чоловіків із раколовками. Порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству. 

Інспектори склали адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до суду для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучили.

Згодом викрили аналогічне порушення на території ландшафтного заказника «Сірче» – чоловік рибалив із  трьома сітками. Порушник встиг зловити рибу: карась сріблястий – 12 екз., лин – 2 екз., краснопірка – 3 екз., окунь – 3 екз., загальною вагою 4 кг. Сума збитків, завданих рибному господарству склала 1 626 грн.

На порушника склали адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, заборонені знаряддя вилучили. Матеріали справи направили до суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів