Поділитись:

На Волині у браконьєрів забрали сім кілограмів риби (фото)

Вівторок, 01 червня 2021, 12:06

Упродовж тижня на Волині викрили 27 порушень рибальства.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

У період з 24 по 31 травня 2021 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 27 порушень природоохоронного законодавства. Так, складено 20 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та шість – за грубі порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Крім того, оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 1 020 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 5 032 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 7 кг водних біоресурсів. Також вилучено 11 од. заборонених знарядь лову та ще 10 од. – за актами безхазяйного майна. Попереджено нанесення збитків рибному господарству на суму 3 400 грн», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

25 травня під час рибоохоронної роботи на оз. Шині Камінь-Каширського району викрили двох порушників, які ловили рибу за допомогою шести сітних знарядь лову. Порушники встигли зловити рибу: сомик карликовий – 42 екз., краснопірка – 49 екз. та 98 екз. окуня, загальною вагою 7 кг. Сума збитків склала 5 100 грн.

На порушників оформили адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення їх до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя вилучили.

Також за цей період адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП викрили на Нововолинському озері у м. Нововолинськ. Ще 15 аналогічних порушень Правил рибальства викрили на водному об’єкт поблизу с. Хорів Володимир-Волинського району Волинської області. На громадян склали адмінпротоколи та наклали відповідні штрафні санкції.

Довідково:

З першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. До 10 червня нерест триватиме на озерах та водосховищах, до 30 червня на придаткових водоймах. Під час нересту дозволяється лише любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ. З інтерактивною картою основних нерестовищ водних біоресурсів на водоймах Волині можна ознайомитися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 
Надрукувати
мітки:
коментарів