Поділитись:

На Волині порізали й порубали майже 17 кілометрів риболовецьких сіток (фото)

П'ятниця, 21 травня 2021, 19:28

Волинський рибоохоронний патруль знищив 480 одиниць заборонених знарядь та засобів лову, серед яких більшість складали сітки – 419 од.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

Окрім сіток, утилізували також інші популярні знаряддя браконьєрів: «екрани», «ятері», «косинки», «кловні», «ості» та «підсаки». Загальна довжина сітних знарядь лову склала 16 800 метрів.

Знищували безгосподарське майно та конфісковане у порушників за 1 півріччя 2021 року. 19 травня сітки порізали та порубали. У подальшому їх вивезуть на полігон твердих побутових відходів для утилізації.

«Вилучені у порушників заборонені знаряддя лову передаються на склад конфіскованого майна і до рішення суду зберігаються як доказова база. При винесенні постанови суд вирішує, що з ними робити – повернути порушнику або знищити. Наразі значна кількість адміністративних справ все ще перебуває на розгляді в судах і ми чекаємо на їх рішення», – повідомив начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

За використання заборонених знарядь лову (сітки без дозволу на промисел, електрострум, вогнепальна зброя тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів