Поділитись:

Човен, три сітки і понад 12 кілограмів риби: на волинському озері зловили браконьєрів (фото)

Неділя, 16 травня 2021, 13:35

У Ковельському районі рибоохоронний патруль викрив браконьєрів, які завдали збитків на майже 20 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

14 травня 2021 року під час рибоохоронного рейду на озері Дольське інспектори викрили грубе порушення правил рибальства.

Близько 03:00 год. викрили громадянина, який із невстановленою особою з дерев’яного човна ловив рибу трьома сітками. Внаслідок незаконних дій громадяни виловили рибу: плітка – 223 екз. та карликовий сомик – 6 екз., загальною вагою 12,4 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 19 057 грн. 

Один із порушників встиг утекти. На іншу особу склали два протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП та за ст. 188-5 КУпАП (громадянин відмовлявся назвати справжнє прізвище та чинив опір). Заборонені знаряддя вилучили.

«Оскільки в даному правопорушенні вбачаються ознаки кримінального злочину, відповідальність за що передбачено ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом), на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Ковельського відділення поліції для встановлення наявності кримінального злочину. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Довідково:

Стаття 249 КК України (незаконне зайняття рибним або іншим водним добувним промислом) карається штрафом у розмірі від 1 700 до 6 800 грн або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Згідно ч. 1 ст. 345 ККУ, погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів