Поділитись:

У перший місяць нересту на Волині виявили понад 100 порушень рибальства

Середа, 12 травня 2021, 08:38
У перший місяць нересту на Волині виявили понад 100 порушень рибальства

фото ілюстративне

У період з 1 до 30 квітня 2021 року інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели 37 рибоохоронних рейдів та викрили 107 порушень природоохоронного законодавства, з яких – 18 грубі. Також склали 73 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства). Крім цього, оформили16 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

«За даний період на порушників накладено 3 672 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 30 кг водних біоресурсів. Також вилучено 17 од. заборонених знарядь лову та ще 126 од. – за актами безхазяйного майна. Крім цього, рибпатрульними із безгосподарських знарядь вилучено та випущено у водойми 8 кг водних біоресурсів, чим попереджено збитків на 5122 грн», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

18 адміністративних справ передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

1 квітня під час рибоохоронної роботи на водному об’єкті поблизу с. Горичів Зимнівської сільської тергромади викрили чотирьох громадян, які ловили рибу сітним знаряддям лову. Порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству.

На осіб склали адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили в суд для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучили.

З 2 ло 4 квітня під час обстеження р. Турія від с. Заріччя до міста Ковель виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучили 10 сітних знарядь лову. 

9 квітня викрили грубі порушення Правил рибальства на оз. Пулемецьке Шацької тергромади. Двоє громадян ловили рибу двома сітними знаряддями лову. На порушників склали адмінпротоколи. Заборонені знаряддя вилучили.

10 квітня волинські рибпатрульні здійснили рейд водоймами Рожищенської ТГ Луцького району Волинської області. Обстежили р. Лютиця, поблизу с. Сокіл та р. Стир в межах сіл Навіз, Незвір та Боровичі. На водних об’єктах виявлено та вилучено 60 од. сітних знарядь лову загальною довжиною 1800 метрів. 

19 квітня на оз. Святе поблизу с. Тур Заболотівської тергромади зафіксували грубе порушення Правил рибальства – житель с. Заболоття виловлював рибу сітним знаряддям лову. Порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству. На порушника склали протокол про адмінправопорушення. Матеріали справи направили до суду для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучили.

У перший місяць нересту на Волині виявили понад 100 порушень рибальства

Довідково:

Із 1 квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 
Надрукувати
мітки:
коментарів