Поділитись:

На Волині рибпатруль рятував карасів від браконьєрів (фото)

П'ятниця, 28 травня 2021, 12:45
На Волині рибпатруль рятував карасів від браконьєрів (фото)

Інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили ряд грубих порушень Правил рибальства.

Про це повідомила пресслужба рибоохоронного патруля Волині.

24 травня інспектори рибпатруля здійснили рейд на водойму  поблизу села Хорів Володимир-Волинського району.

Близько опівночі місцевий житель здійснював вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненим сітним знаряддям лову. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На чоловіка склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі  в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

25 травня рибоохоронці здійснили рейд Мар’янівським водосховищем, що поблизу села Цегів Луцького району. Два порушники з дерев’яного човна здійснювали вилов риби двома сітками загальною довжиною 150 метрів. У сітках знаходилося 30 екземплярів карася сріблястого. Рибу у живому стані повернули у водне середовище.

На порушників склали адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, заборонені знаряддя вилучили. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності.

На Волині рибпатруль рятував карасів від браконьєрів (фото)На Волині рибпатруль рятував карасів від браконьєрів (фото)На Волині рибпатруль рятував карасів від браконьєрів (фото)На Волині рибпатруль рятував карасів від браконьєрів (фото)

Довідково:

З 1 квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. До 10 червня нерест триватиме на озерах та водосховищах, до 30 червня на придаткових водоймах. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ. З інтерактивною картою основних нерестовищ водних біоресурсів на водоймах Волині можна ознайомитися за посиланням.

Розрахунок за незаконне добування інших водних біоресурсів здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за одну незаконно виловлену особину карася сріблястого становить 17 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів