Поділитись:

У Луцькому соборі нагородили журналістів та молилися за їхнє здоров'я

Четвер, 03 червня 2021, 11:03

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Богослужіння до Дня журналіста – заупокійну літію по і молебень за здоров’я представників ЗМІ.

На завершення молитви архієрей привітав присутніх журналістів із прийдешнім святом та подякував їм за роботу, побажав Божого благословення та творчих здобутків.

«Журналістам потрібно говорити і писати правду. Писати слово так, щоб воно доходило до сердець людських, щоб доходило до нас, волинян, і закликало любити свою землю, жити на ній», – зазначив митрополит Михаїл.  

До професійного свята журналістів вперше організували конкурс православної журналістики. Інформаційно-видавничий центр підбив підсумки цього творчого змагання. Згідно з положенням, яке затвердив митрополит Михаїл, на конкурс приймали доробки усіх журналістських жанрів. Журі передивилося кілька десятків публікацій і визначило переможців у 8 номінаціях. Переможцям архієрей вручив дипломи та подарунки.

У номінації «Нарис» перемогу здобула Наталія Кравчук, у номінації «Пояснювальна журналістика» – Майя Голуб. У жанрі «Репортаж» перемогу отримала Віка Вегера-Абрамович. У жанрі «Інтерв’ю» обрали дві переможниці – Марію Вавринюк та Оксану Коваленко. У жанрі «Стаття» найкращі публікації подали Оксана Бубенщикова, Оксана Коваленко. В «Аналітиці» переміг Андрій Гнатюк. У номінації «Надія православної журналістики», де зібрали доробки аматорів, переміг восьмикласник Михайло Новосад.

Уже не в рамках конкурсу, але з нагоди свята, грамоту митрополита Михаїла за церковні заслуги вручили Володимирові Приходько.

Підсумовуючи конкурс, протоієрей Віталій Собко зазначив, що конкурс організували для того, аби пожвавити висвітлення духовної тематики.

Від імені медійників подякував священнослужителям голова обласної організації Національної спілки журналістів України Микола Савчак. Він вручив митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу посвідчення журналіста.

Таке ж посвідчення отримала й журналістка Катерина Дулапчій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів