Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 31 травня

Понеділок, 31 травня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 31 травня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші волинські новини. Луцьк в останній день весни, у понеділок, 31 травня, найбільше читав про:

Про гінеколога-сутенера

У Луцьку затримали лікаря, який підзаробляв сутенерством. Чоловік був засуджений за вчинення подібних злочинів і перебував на іспитовому терміні. 53-річний лучанин, працівник однієї з лікарень, пропонував потенційним клієнтам жінок для надання сексуальних послуг. ІА «Конкурент» стало відомо, що йдеться про лікаря-гінеколога Василя Стефанюка.

У вересні 2020 року він вже був засуджений за сутенерство і продаж амфетаміну до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки. До уваги взяли те, що обвинувачений переніс низку операцій та хворіє на важку форму цукрового діабету.

Про те, як зміниться Волинська обласна лікарня

Нове відділення Волинської обласної клінічної лікарні облаштували так, аби лікування пацієнтів розпочиналося уже з його порогу. У приймальному відділенні лікарні облаштували спеціальний заїзд для карет швидкої допомоги, зону реєстрації, зону очікування, діагностики. Для тих пацієнтів, які надходять у невідкладному стані, є спеціально облаштовані палати. Найбільше уваги приділили витяжним системам – їх тут 16. Окремо – інфекційний блок. Він має вхід з вулиці, обладнаний пандусом та спеціальними ізоляційними технологіями. Крім того, тут є окремий душ та санвузол.

Також облаштували палати для пацієнтів, які очікують результатів аналізів. До слова, лабораторія, яка буде знаходитися в новому приймальному відділенні, може працювати 24/7. Сюди вже завезли обладнання, каже керівник Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар, а ще подбали про працівників. 

Важливо, що в приймальному відділенні облаштували дві операційних. Крім того, у відділенні буде функціонувати сучасний рентген-апарат та найсучасніший комп’ютерний томограф.

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 31 травня

Про довжелезні затори у Луцьку

На вулиці Коперника в Луцьку зранку, 31 травня, утворилися довжелезні затори, адже цією вулицею об'їжджають ремонтні роботи на проспекті Волі приватні автомобілі. Окрім того, вулицею Коперника рухаються й маршрутки. Хоча раніше у міськраді повідомляли, що міські автобуси мали б рухатися вулицею Глушець. А приватний транспорт – вулицями Глушець та Коперника.

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 31 травня

Про головного «охоронця» культурної спадщини Луцька

Півтора року тому, коли молодий дослідник історії Луцька Олександр Котис очолив управління охорони культурної спадщини, на нього покладали великі надії. Новий керівник замінив багаторічного «охоронця» матеріальної історії Луцька Петра Троневича, який невдовзі вийшов на пенсію. Це означало, що у відділ вперше за багато років прийшла «свіжа кров», а отже, можна сподіватися на нові проєкти, ідеї та рухи. 

У квітні цього року у Луцьку знесли будинок на Ярощука, 12. Цю будівлю новий очільник управління пропонував зробити місцевою пам'яткою, але... не встиг. Крім будинку на Ярощука, таких об'єктів у місті назбиралося 27. Що буде з цими будівлями, які плани в управління і його Олександра Котиса зараз, хто і для чого створює місту проблеми, запитали в чиновника журналісти ІА «Конкурент». Що з цього вийшло – у нашому матеріалі «90% нашого часу займає паперова робота», – Олександр Котис (інтерв'ю)

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 31 травня

Інші важливі та цікаві новини:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів