Поділитись:

Україна і Єгипет обговорили евакуацію українців з Сектора Газа

Понеділок, 24 травня 2021, 01:55
Україна і Єгипет обговорили евакуацію українців з Сектора Газа

На запит української сторони відбулася телефонна розмова міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з міністром закордонних справ Єгипту Самехом Шукрі.

Про це повідомили у пресслужбі МЗС України.

"Глава української дипломатії високо оцінив миротворчі зусилля Єгипту та особисто Президента Абдель Фаттаха ас-Сісі у сприянні припиненню вогню між Сектором Газа та Ізраїлем, а також висловив сподівання, що жертви серед цивільного населення припиняться, у регіоні запанує мир і продовжаться пошуки формули мирного співіснування", - йдеться у повідомленні.

Сторони приділили особливу увагу питанню евакуації громадян України з сектору Газа через Єгипет. Кулеба висловив вдячність єгипетській стороні за зусилля з організації, спільно з українським посольством у Каїрі, необхідних екстрених безпекових та логістичних заходів.

Шукрі запевнив, що влада Єгипту усвідомлює нагальність запиту України на евакуацію і докладає всіх зусиль для сприяння успішному вивезенню українців із сектору Газа.

Співрозмовники розглянули інші актуальні питання двосторонніх відносин і домовилися про обмін високими візитами.

Глава єгипетської дипломатії поінформував про кроки, які влада Єгипту здійснює для гарантування безпеки іноземних туристів під час пандемії COVID-19. У цьому контексті глава МЗС України зауважив, що Єгипет завжди був і залишається комфортним напрямом для відпочинку громадян України, та повідомив, що український уряд і надалі вітатиме збільшення кількості українських туристів в Єгипті.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ розраховує найближчим часом розпочати евакуацію громадян України із зони конфлікту в секторі Газа, нині близько 140 українців виявили бажання повернутися на Батьківщину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів