Поділитись:

У Луцьку голова ОСББ два роки не проводила зборів: її підозрюють у шахрайстві

П'ятниця, 21 травня 2021, 19:54
У Луцьку голова ОСББ два роки не проводила зборів: її підозрюють у шахрайстві

Лучани, які проживають на вулиці Конякіна, підозрюють голову ОСББ у фінансовому шахрайстві. Жінка протягом двох років не звітувала про використання коштів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності, – повідомляють "Волинські Новини".

Як розповіла мешканка будинку №23 на вулиці Конякіна Ольга Куц, голова ОСББ взяла понад три мільйона гривень кредиту по програмі "Теплі кредити".

"Цю суму ми бачили тільки в документах… Протягом двох років у нас відсутні збори. Мій номер телефону в неї (голови ОСББ Віри Максимюк, – ВН) заблокований. Будинок у нас чудовий, мешканці також чудові, бо майже 50% кредиту вже достроково погасили. Ми і попередній кредит так брали і за три місяці повністю його погасили. І з цього моменту в нас починаються скандали, тому що люди від неї вимагають прозвітуватися і подати остаточну суму. Відсутня будь-яка звітність, а з нашої сторони відсутній будь-який контроль", – сказала вона.

Торік, як пригадала, голова ОСББ надала мешканцям будинку чотири папки документів, де ті виявили підозрілі дані про перерахунок коштів, тому й запідозрили Віру Максимюк у фінансовому шахрайстві.

"Люди хочуть знати, куди ідуть їхні кошти, – наголосила Ольга Куц. – У червні минулого року я заплатила 16 тисяч гривень напряму, погасила кредит, той, який вона мені сказала. Гроші занесла нашому члену правління. У мене, не говорю про всіх мешканців, на сьогодні по ремонтному фонду 20 тисяч гривень заборгованості. І я їх категорично відмовляюся платити".

І додала, що мешканці будинку хочуть спільно з міською радою провести фінансовий аудит.

"800 тисяч гривень нам виділило місто, і сума тіла кредиту, відповідно, зменшилася. Ми просто хочемо навести порядок у фінансах. Усі мешканці готові з нею поспілкуватися і, згідно з законодавством про ОСББ, провести збори. Ніхто не хоче брати наш будинок, бо ми не знаємо його фінансового стану", – зазначила мешканка будинку на вулиці Конякіна.

Як додала, зверталася в банк, але там відмовилися надати будь-яку інформацію, адже вона – не голова ОСББ.

Своєю чергою, Віра Максимюк акцентувала, що всі документи були надані мешканцям будинку.

"Пані Ольга 13 місяців із 2019 року взагалі не платила нічого в ремонтний фонд. Я можу довести це, взявши відомості з обчислювального центру. Тільки аби заплатити кредит по утепленню, вона мала надати суму у розмірі понад 13 тисяч гривень. Плюс у неї був борг по ремонтному фонду 8 476 гривень. Тобто загальна сума, яку вона мала сплатити, – 21 516 гривень. Вона сплатила 15 800 гривень", – сказала голова ОСББ.

Як пояснила, збори не проводила через локдаун. "Потім я захворіла на коронавірус. А зимою збори недоцільно було проводити. Усе – в нас у групі".

Голова комісії, депутат Роман Бондарук запропонував провести загальні збори ОСББ, на яких голова об’єднання співмешканців відповість на всі запитання жителів будинку. Він пообіцяв також бути особисто присутнім на зустрічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024