Поділитись:

На Львівщині затримали поліцейських-наркобариг (фото, відео)

П'ятниця, 21 травня 2021, 11:35

У Львівській області затримали заступника начальника відділу з трьома старшими оперуповноваженими одного з районних управлінь за збут наркотиків.

Про це повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

Слідчі Територіального управління ДБР у Львові спільно з ДВБ Нацполіції викрили злочинну групу з-поміж чинних та колишніх працівників поліції одного з районних управлінь у Львівській області.

Встановлено, що заступник начальника відділу з трьома старшими оперуповноваженими цього ж відділу та колишнім поліцейським систематичного збували наркотики на території міста Львова.

Наркозалежні купували у поліцейських амфетамін, «солі» «Альфа PVP», героїн, метадон тощо.

Крім того, правоохоронці, задля створення «показників» роботи, фальсифікували кримінальні провадження. Вони підкупали громадян для визнання ними вини у злочинах, які насправді не вчинялися, та для подальшого притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Слідчі ДБР провели 14 обшуків, зокрема у приміщенні Львівського районного управління поліції та за адресами проживання фігурантів. В результаті вилучено комп’ютери, мобільні телефони та записники з чорновими записами, інші речові докази, що підтверджують протиправну діяльність працівників поліції.

19 травня 2021 року трьох осіб затримали в порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомили про підозру та вручили клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, а також про відсторонення від займаних посад.

Ще двом особам повідомлено про підозру шляхом вручення таких їхнім родичам, а самі фігуранти оголошені в розшук.

Кваліфікація правопорушень:

  • незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів - ч. 1-3 ст. 307 КК України;
  • притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності ч. 2 ст. 372 КК України;
  • правопорушення вчинені групою осіб за попередньою змовою – ч. 2 ст. 28 КК України.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура, оперативний супровід — УСБУ у Львівській області та ВВБ у Львівській області ДВБ Нацполіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів