МЗС поверне українців з сектору Гази протягом 48 годин

Четвер, 20 травня 2021, 01:33

127 українців, які бажають повернутися на батьківщину із Сектору Гази, де зараз триває загострення конфлікту з Ізраїлем, евакуюють протягом найближчих 48 годин.

Однак в українському уряді допускають, що непередбачувані обставин можуть затягнути цей процес. Про це на засіданні уряду 19 травня повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, - пише "Громадське".

За його словами, загалом у Секторі Гази зараз перебувають орієнтовно 1 600 українців, 127 із них вже виявили бажання повернутися на батьківщину.

Кулеба зазначив, що посольство України в Ізраїлі вже склало списки зацікавлених в евакуації, а МЗС домовилося з владою Ізраїлю та Палестиною про «зелений коридор».

Також українська сторона вже домовилася з владою Єгипту — саме через територію цієї країни будуть здійснювати вивезення громадян. Далі авіарейсом із Єгипту їх доставлять до України. Оплачувати рейс влада буде коштом резервного фонду держбюджету.

«Якщо не станеться якихось форс-мажорних подій у зв'язку з загостренням конфлікту, то, за нашими розрахунками, протягом 48 годин така евакуація відбудеться»,— додав Кулеба.

Зазначимо, якщо розрахунки МЗС виявляться коректними й не буде непередбачуваних обставин, українці повинні повернутися на батьківщину не пізніше 14:00 21 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: