Поділитись:

Із травня субсидії виплачуватимуть виключно в готівковій формі

Середа, 19 травня 2021, 01:25
Із травня субсидії виплачуватимуть виключно в готівковій формі

Усі житлові субсидії з травня 2021 року виплачуватимуться виключно в готівковій формі.

Про це заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, пише "Діло".

Музиченко розповів, що принциповим положенням нових правил призначення житлової субсидії є завершення процесу її монетизації.

“З 2019 року було розпочато відповідний процес і в минулому опалювальному періоді житлова субсидія надавалася в грошовій формі, але двома різними механізмами: готівкові виплати, які отримували майже 95% одержувачів субсидії, грошова безготівкова форма, шляхом зарахування на рахунок в “Ощадбанку” (близько 5% – 160 тис. домогосподарств), а вже “Ощадбанк” проводив розрахунки з підприємствами. З 1 травня 2021 року цей перехідний процес завершується і відповідно, всі субсидії з травня будуть розраховуватися і виплачуватися громадянам виключно в готівковій формі”, – заявив заступник міністра.

Він зазначив, що це дасть можливість громадянам “оперативно управляти цими засобами, і після оплати житлово-комунальних послуг вони зможуть вільно розпоряджатися зекономленими сумами субсидій”.

Водночас, Музиченко додав, що всі громадяни, які користувалися безготівковою субсидією минулого опалювального періоду до грудня поточного року (до кінця 2021 р.), зможуть отримати відповідні кошти.

“Тим громадянам, які мають відкриті рахунки в “Ощадбанку”, вже в червні буде проведено перерахування цих коштів. Ті, хто не мають відкритих рахунків в “Ощадбанку”, повинні відкрити рахунок, після чого вони зможуть отримати зекономлені розміри субсидій протягом минулого опалювального періоду для їх використання на власні потреби”, – наголосив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів