Поділитись:

У Луцьку – довжелезні черги на переоформлення субсидій (фото)

Четвер, 06 травня 2021, 17:50
У Луцьку – довжелезні черги на переоформлення субсидій (фото)

Через нововведення Уряду щодо отримання  субсидій, у Луцьку біля департаменту соцполітики та його філій утворилися величезні черги, в основному – з пенсіонерів.

Про це повідомило «Суспільне. Волинь».

Від ранку середи, 5 травня, біля департаменту соцполітики в Луцьку та двох його філій на проспекті Соборності та вулиці Бенделіані утворилися черги. Люди, які прийшли здавати документи на переоформлення субсидій, чекали понад дві години.

Черги виникли через нововведення Кабміну, розповіла головна спеціалістка відділу субсидій Наталія Сергіюк. 14 квітня Уряд ухвалив постанову, якою посилив адресність надання житлових субсидій. Із її слів, варіанти подачі документів можуть бути різні: телефоном, поштою або заповнити документи онлайн.

Лучанка Людмила Олексіївна говорить: стояли старші люди, які не вміють заповнювати документи онлайн, тому утворилася черга. 

«Президент казав, що все в онлайн, але це не так», – зазначила жінка.

Люди, які прийшли до департаменту та його філій, змушені були стояти та чекати, аби отримати талон на прийом. Здебільшого, лучани скаржилися на відсутність умов комфортних умов перебування, зокрема лавок, неправильну організацію з оформленням паперів.

Лучанка Ганна Василівна розповіла, що між невдоволеними людьми біля департаменту соцполітики на проспекті Волі виникали суперечки і штурханина.

Аби отримати талончик на прийом спеціаліста в департаменті соцполітики, 92-річна Любов Мартикян простояла понад дві години. Каже: умов для такого тривалого очікування немає.

«Принесла з собою стільчика і сідаю, бо я не вистою. Дуже болять ноги, особливо ліва», – каже пенсіонерка.

У Луцьку – довжелезні черги на переоформлення субсидій (фото)

Працівники департаменту намагалися створити нормальні умови для відвідувачів, зокрема підготували бланки та постійно інформували, говорить начальниця відділу департаменту соцполітики Луцької міської ради Лариса Мороз.

Усім, хто бажав надіслати документи поштою, аби не стояти в черзі, працівники установи роздавали бланки, які можна заповнити в зручний для людини час. Надіслати папери можна через будь-яке відділення на адресу департаменту, підкреслив державний соціальний інспектор Олександр Ліхторович.

Працівниця філії департаменту соцполітики на проспекті Соборності Віра Корнієнко розповіла: одна проводила попередній запис громадян на прийом до спеціалістів і переоформлення субсидій. Каже: працюють з 8:30, і за ранок розписали талончики на прийом на декілька днів вперед.

Черги біля департаменту соцполітики очікувані, каже заступниця директора установи Тетяна Корецька. З її слів, кількість людей, які прийшли подати документи на переоформлення субсидій, не підраховували.
Посадовиця каже:  від 1 травня усім субсидіантам потрібно переоформити документи. Папери необхідно оновити з травня до вересня цього року. У разі, якщо людина звернеться з новим пакетом документів впродовж цього періоду, субсидію призначить із травня 2021 року.

За переоформленням субсидій лучани також можуть звернутися до департаменту в Центр надання адмінпослуг на вулиці Лесі Українки, 35, і в «Муніципальний сервісний центр» на вулиці Винниченка, 26.

У Луцьку – довжелезні черги на переоформлення субсидій (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів