В Україні чи за кордоном: де відпочити лучанам у період пандемії

Субота, 15 травня 2021, 14:00

Кожен сам обирає, як провести свою відпустку. Проте часто українці надають перевагу відпочинку за кордоном, а не вмежах своєї країни.

Саме про внутрішній туризм говорили за кгруглим столом, який організував Громадянський Рух "СВІДОМІ" у п'ятницю, 14 травня. Предаставники різних турагенств у Луцьку також розповіли, скільки коштує відпочинок у Туреччині та як правильно підготуватися до подорожі та про всі нюанси ПЛР-тестування.

Власниця туристичного агенства «Млин Пригод» Нонна Мельник-Янівешська зазначила, що немає великого попиту на тури по Україні:

"Запитів практично немає. Але мені соромно було б за це брати гроші. Бо коли я відправляю людину за кордон, то несу величезну відповідальність".

Представники турагенств зазначили, що все-таки в Україні сервіс та обслуговування не на дуже високому рівні, хоча країна має чудові місця для відпочинку й ресурси. У тому числі, й на Волині.

"У замку Дракули в Румунії почали робити безкоштовну вакцинацію. Дотримуються усіх санітарних норм, проте медики – у середньовічних костюмах. Одним словом, зробили з цього шоу. Але це – креатив. Так само ми могли б придумати щось у замку Любарта – вручати нагороди, там могли б бути, приміром, червоні доріжки", – наголосила Нонна Мельник-Янівешська.

До обговореня питання внутрішнього туризму долучалися також співвласниця турагенції TUI Дарина Міщук, депутатка від фракції Громадянського Руху «СВІДОМІ» в Луцькій міській раді Алла Надточій, представниця туристичного агенства "Барбадос" Ірина Каліс та голова фракції Громадянського Руху "СВІДОМІ" у Луцькій міській раді Тарас Шкітер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: