Поділитись:

У Грецію з 14 травня: за яких умов впускатимуть українців

Четвер, 15 квітня 2021, 09:10
У Грецію з 14 травня: за яких умов впускатимуть українців

Грецька Республіка з 14 травня планує приймати українських туристів у межах відкриття кордонів для низки країн з-поза Шенгенської зони за дотримання необхідних умов в’їзду та перебування.

Про це розповів міністр туризму Греції Харіс Теохаріс, – повідомляє Укрінформ.

«Реальність є такою, що ми зможемо приймати українських громадян, які прибуватимуть до нашої держави, і також сподіваємося, що греки, які захочуть приїхати до України (адже ми маємо змішані шлюби, людей з родинними зв’язками), зможуть це зробити», – сказав Теохаріс.

Він додав, що 14 травня «є датою, коли ми можемо спрогнозувати з точністю, що справи підуть згідно з планом».

Зі слів міністра, для в’їзду до Греції українці матимуть пред’явити негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію, затверджений українською владою.

«Ми чекаємо від української влади зразки таких сертифікатів, щоб ми могли перевіряти їх на своїх кордонах, і ми прагнемо приймати також інші вакцини (не схвалені Європейським агентством з лікарських засобів (ЕМА) – ред.)», – зазначив Теохаріс.

Він також повідомив, що наразі Греція розглядає можливість заміни ПЛР-тесту на експрес-тест на антиген з метою зниження витрат на подорож, що може бути впроваджено вже з 14 травня.

Після прибуття українців та туристів з інших країн вибірково тестуватимуть на COVID-19 у грецьких аеропортах з огляду на поточну ситуацію із захворюваністю в тій чи іншій країні.

Міністр додав, що цьогоріч без ПЛР-тесту до Греції зможуть в’їжджати діти до п’яти років.

«Дискусія щодо дітей змінилася, як порівняти з минулим роком, адже здається, що діти дуже розповсюджують хворобу, тому мінімальний вік для дітей становить п’ять років. Дитина старше п’яти років має пред’явити негативний тест», – пояснив Теохаріс.

Водночас урядовець зауважив, що остаточне рішення про відкриття кордонів Греція ухвалюватиме у співпраці зі спеціалістами у сфері охорони здоров’я країни, зважаючи на епідеміологічну ситуацію у світі.

Раніше повідомлялося, що Греція пообіцяла відкритися для туристів з 14 травня з дотриманням комплексу протикоронавірусних заходів. Вони, зокрема, включають підтвердження вакцинації або ж надання негативних тестів під час в’їзду до країни, систему випадкової перевірки EVA на кордонах та в аеропортах, карантинні готелі для ізоляції усіх відвідувачів із вірусом, вакцинацію представників туристичної галузі, яка розпочнеться одразу після того, як щеплять найбільш вразливі групи громадян, та суворе дотримання медичних протоколів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів